Γ.Θεοδωρακόπουλος: Τα μαρμαράδικα επεκτείνονται και ο Δήμος ξέχασε να φέρει το θέμα στο Δ.Σ.

20170920_093716«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εξέλιξη αυτή. Φυσικά και δεν θα τους επιτρέψουμε να αποφύγουν τη συζήτηση για τις μεγάλες ευθύνες και έχει και η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία επέτρεψε να γίνει αυτή η γιγαντιαία επέκταση του εργοστασίου ώστε από τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα να φθάσει στα 5.000 τετραγωνικά μέτρα, αλλά και η προηγούμενη διοίκηση υπό τον κ. Φωκιανό, που άφησε την πόλη ανυπεράσπιστη και με τα εργοστάσια μέσα στην καρδιά της»

Τονίζει στην  ανακοίνωσή του ο  Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, πρώην δήμαρχος Πεύκης και επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΕΥΚΗΣ-ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ,΄με αφορμή την επέκταση των μαρμαράδικων.

Η ανακοίνωση:

Η επέκταση του εργοστασίου των Σχιστηρίων Μαρμάρων στο κέντρο της Λυκόβρυσης, έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους οι οποίοι ανέμεναν ότι το εργοστάσιο θα απομακρυνόταν από την πόλη, όπως συμβαίνει σε όλες τις κατοικημένες περιοχές της χώρας. Αυτή τη διαβεβαίωση τους είχε δώσει πολλές φορές και  ο τέως δήμαρχος κ. Φωκιανός. Αλλά…

Το θέμα, με την απαράδεκτη αυτή εξέλιξη, το έθεσε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στις 30 Αυγούστου 2017 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ και πρώην δήμαρχος Πεύκης Γιάννης Θεοδωρακόπουλος. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης, ζήτησε να συζητηθεί ως έκτακτο θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο εκείνης της ημέρας και να παρθεί απόφαση για τις αντιδράσεις του δήμου.

Δυστυχώς όμως η πλειοψηφία, δηλαδή οι δημοτικοί σύμβουλοι που ανήκουν στην παράταξη του δημάρχου κ. Μαυρίδη, μερικοί από τους οποίους γνώριζαν καλά το πρόβλημα αφού προέρχονται από τη δημοτική ομάδα του κ. Φωκιανού, καταψήφισαν την πρόταση του κ. Θεοδωρακόπουλου. Η δικαιολογία τους ήταν να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, για να είναι …δήθεν καλύτερα ενημερωμένοι, αν και η υπόθεση ήταν και επείγουσα και σοβαρή.20170920_093639

Τα γεγονότα όμως τους εκθέτουν στα μάτια των πολιτών. Στη νέα συνεδρίαση που ορίστηκε για την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου (σήμερα) ο δήμαρχος δεν έβαλε στην ημερήσια διάταξη το θέμα. Προφανώς το …ξέχασε ή η ομάδα του δεν το έκρινε σοβαρό. Την ίδια ώρα η εταιρία τρέχει με χίλια των επέκταση και σήμερα το πρωί η γειτονιά είδε τα καταφθάνουν νέα υλικά.

«Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία μας για την εξέλιξη αυτή. Φυσικά και δεν θα τους επιτρέψουμε να αποφύγουν τη συζήτηση για τις μεγάλες ευθύνες και έχει και η σημερινή δημοτική αρχή, η οποία επέτρεψε να γίνει αυτή η γιγαντιαία επέκταση του εργοστασίου ώστε από τα 2.000 τετραγωνικά μέτρα να φθάσει στα 5.000 τετραγωνικά μέτρα, αλλά και η προηγούμενη διοίκηση υπό τον κ. Φωκιανό, που άφησε την πόλη ανυπεράσπιστη και με τα εργοστάσια μέσα στην καρδιά της» ανέφερε ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος.

Και συνέχισε:

«Οι συνέπειες είναι καταστροφικές. Γιατί πέρα από τους σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των κατοίκων από τη λειτουργία των σχιστηρίων και των βαφείων απαξιώνονται και οι περιουσίες των συμπολιτών μας αφού το εργοστάσιο πήρε άδεια χωρίς χρονικό όριο. Εμείς είμαστε δίπλα στους κατοίκους, οι οποίοι δεν είχαν ενημερωθεί επαρκώς αφού η παραπληροφόρηση μιλούσε για ένα απλό εκθετήριο».

Εντύπωση έχει πάντως προκαλέσει η σιωπή πολλών στη Λυκόβρυση από αυτούς που για άλλα θέματα μικρότερης σημασίας είναι λαλίστατοι.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υ.Γ. Η δημοτική μας παράταξη και ο επικεφαλής της Γιάννης Θεοδωρακόπουλος ενημερώνουν τις τελευταίες ημέρες στη γειτονιά των μαρμαράδικων τους κατοίκους. Έχουν ήδη συλλέξει πολλές υπογραφές και αντιπροσωπεία τους αναμένεται να παραστεί στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Facebook Comments