Γ. Θεοδωρακόπουλος: απέτυχε παταγωδώς ο Φωκιανός

pxs-019-1“Αλήθεια πώς τα …κατάφερε και ένα έργο που ο ίδιος το είχε ψηφίσει με προϋπολογισμό 521.000 ευρώ να δημοπρατηθεί τελικά ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ στα 14.236.000 ευρώ, μια ημέρα πριν ενωθεί ο δήμος Λυκόβρυσης με το δήμο Πεύκης (31 Δεκεμβρίου 2010);  Δηλαδή παρουσίασε αύξηση 9.715.000 ευρώ… Δεν έχει τύψεις μέσα του;”

Αναφέρει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του, για το κλειστό γυμναστήριο Πεύκη,το διχαστικό κλίμα και τα οικονομικά, ο Γιάννης Θεοδωρακόπουλος π.δήμαρχος Πεύκης και νυν δημοτικός σύμβουλος του δήμου Λυκόβρυση- Πεύκη.

Η ανακοίνωση:

 

 

Θετικό είναι το γεγονός ότι εμφανίστηκε στο προσκήνιο της συζήτησης  ο τέως δήμαρχος Δ. Φωκιανός,  ο οποίος θεωρείται  σήμερα ο «μεγάλος κηδεμόνας» του Αν. Μαυρίδη  στη διοίκηση του δήμου. Θα λάβει βεβαίως τις απαντήσεις του γιατί αυτό επιβάλει ο δημοκρατικός διάλογος, τον οποίο πάντως ο ίδιος ουδέποτε σεβάστηκε. Πρώτα όμως θα πρέπει να του τεθούν δυο ερωτήματα για να πάρουν όλοι μια πρώτη γεύση για τα «έργα και τις ημέρες του».

  1. Αλήθεια πώς τα …κατάφερε και ένα έργο που ο ίδιος το είχε ψηφίσει με προϋπολογισμό 521.000 ευρώ να δημοπρατηθεί τελικά ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ στα 14.236.000 ευρώ, μια ημέρα πριν ενωθεί ο δήμος Λυκόβρυσης με το δήμο Πεύκης (31 Δεκεμβρίου 2010);  Δηλαδή παρουσίασε αύξηση 9.715.000 ευρώ… Δεν έχει τύψεις μέσα του; Δεν νοιώθει την ανάγκη να απολογηθεί στην κοινωνία; Αλλά μήπως τα πληρώνει από την τσέπη του; Το κόστος το έχει επιβαρυνθεί ο ελληνικός λαός που φορολογείται βαριά και οι κάτοικοι της Λυκόβρυσης, στους οποίους έχει επιβάλει χαράτσι 63% στα δημοτικά τέλη. Αυτοί καλύπτουν την τεράστια αύξηση στον προϋπολογισμό του έργου, το οποίο όπως λένε ειδικοί της αγοράς κοστίζει κάπου τα μισά. Ο ίδιος ο Φωκιανός δήλωνε, εξ άλλου, ότι δεν θα το υπέγραφε με έκπτωση λιγότερη από 35%. Το υπέγραψε με έκπτωση μόλις 19%..
  2. Αλήθεια μπορεί ο κ. Φωκιανός να δει στα μάτια τις νέες και τους νέους της Λυκόβρυσης, τους οποίους κορόιδευε 12 χρόνια, όταν για το ημιτελές κλειστό γυμναστήριο δεν έβαλε ούτε ένα καρφάκι. ΑΝ ΗΘΕΛΕ ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΤΟ ΕΙΧΕ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΙ. Αλλά δεν το ήθελε. Και αντί να εξαφανιστεί μας κάνει και μαθήματα… Φαίνεται ότι κάποιος άλλος ήταν δήμαρχος από το 2002 έως το 2014 και όχι ο ίδιος. Η διοίκηση Σκαμάκη του παρέδωσε το 2002 ένα κλειστό έτοιμο κατά 70% και με ΦΕΚ για αθλητικές εγκαταστάσεις. Τι έκανε όμως ο απίθανος Φωκιανός; Άφησε το χώρο στο έλεος του Θεού και συστηματικά άρχισε να μετατρέπει το προαύλιο σε χωματερή. Κι όταν τα απορρίμματα γινόντουσαν βουνό, είχαμε την …ελεγχόμενη καύση, αδιαφορώντας για την υγεία των πολιτών. Φυσικά στα σχέδια του ήταν η πώληση του κλειστού αλλά φαίνεται ο σχεδιασμός αυτός κάπου κόλλησε…

Φυσικά για να αποφύγει την πικρή αυτή συζήτηση, η οποία όλο και θα φουντώνει, προσπαθεί απεγνωσμένα να «πετάξει την μπάλα στην εξέδρα». Νομίζει ότι θα στρέψει το ενδιαφέρον του κόσμου σε άλλα θέματα. Έτσι νόμιζε όμως και για το Πράσινο Σημείο Απορριμμάτων…

Τα άλλα θέματα:

Α).  Το κλειστό του Ηλιακού Χωριού: Τόσο ο τέως δήμαρχος όσο και ο νυν προσπάθησαν να κάνουν το άσπρο μαύρο. Αλλά πιάστηκαν στα …πράσα. Το επίσημο έγγραφο του ΟΣΚ το οποίο αποκαλύψαμε, ήρθε στο δήμο μας όταν δήμαρχος είχε αναλάβει ο κ. Φωκιανός (αρ. πρ. 279/13-1-2011) και δεν μπορεί να διαψευστεί από κανέναν και με τίποτα.  Αυτό το έγγραφο τους …καίει και βεβαίως τους εκθέτει, όποια δικαιολογία κι αν προσπαθήσουν να ψελλίσουν. Γιατί στο έγγραφο αυτό ο ΟΣΚ αφού αναφέρεται στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, λόγω της έλλειψης περιβαλλοντικής μελέτης (δική του ευθύνη) καταλήγει επί λέξει:

«Απαντήσετε άμεσα για την αναγκαιότητα ή μη του παραπάνω έργου».

Και τι απαντήσατε κύριε Φωκιανέ;

Ή μήπως δεν ήσασταν δήμαρχος εσείς από την 1η Ιανουαρίου του 2011 και δεν το ξέραμε; Σας θεωρώ ικανό να κάνετε και δήλωση ότι στην καρέκλα του δημάρχου ήταν κάποιος σωσίας…

Αλήθεια πότε φέρατε το θέμα στο  Δημοτικό Συμβούλιο, όπου πρόεδρο είχατε ορίσει τον εκλεκτό σας κύριο Μαυρίδη;

Και τι έγιναν τα τρία σχολεία της Λυκόβρυσης που θα κατασκευάζατε στο οικόπεδο δίπλα στο εργοστάσιο Βενέτη και είχατε το 2010 κάτι τεράστιες πινακίδες; Παραμύθια είπατε πάλι; Μήπως αυτός ήταν ο λόγος που ακυρώσατε το έργο κατασκευής του κλειστού στο Ηλιακό Χωριό, στους κατοίκους του οποίου είχατε υποσχεθεί προεκλογικά τα πάντα. Τι πάρκα στην είσοδο, τι βάψιμο των κτιρίων, τι φυσικό αέριο. Όλα για κάποιες ψήφους! Στα σαρωμένα έγγραφα μπορείτε να δείτε και επιστολή του 2008 και επιστολή του 2009 προς τον ΟΣΚ ζητώντας λεπτομέρειες για το πού βρίσκεται το θέμα. Η τρίτη επιστολή είναι αυτή που προκάλεσε την περίφημη απάντηση. Πολύ απλά ζήτησα επισήμως στοιχεία από τον ΟΣΚ για να γνωρίζει ο διάδοχός μου (Φωκιανός) τι παραλαμβάνει. Κι εκεί την …πάτησε γιατί γραπτώς ο ΟΣΚ ανέφερε ότι το θέμα του κλειστού είναι σε εξέλιξη και ρώτησε αν θέλουμε ή όχι το κλειστό. Μόνο που η απάντηση «αρρώστησε» το Δ. Φωκιανό. και ακόμα δεν μπορεί να συνέλθει.

Β)    Για το διχαστικό κλίμα. Πρέπει να σκεφτεί ότι ήταν ο πρώτος δήμαρχος του ενοποιημένου δήμου. Στη θητεία του δυστυχώς δεν τα κατάφερε, απέτυχε παταγωδώς. Και γι αυτό δεν τόλμησε να ξανά θέσει υποψηφιότητα.

Όμως μια παρατήρηση. Ας σταματήσει να διχάζει τις δυο πόλεις. Αυτά δεν τα έκαναν ούτε οι κομματάρχες του 1960. Δεν επιτρέπεται να λέγεται (ή να ακούγεται) ότι οι κακοί πευκιώτες δουλεύουν κατά της Λυκόβρυσης, ή και το ανάποδο. Καμία παράταξη, κανένας επικεφαλής κανένας δημοτικός σύμβουλος δεν έχει ψηφίσει κατά του έργου ανάπλασης του Ο.Τ. 9. Ας μη δημιουργεί εχθρούς. Και να αφήσει τις κουτοπονηριές… Και μην ξεχνάτε ότι από τους …κακούς Πευκιώτες ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2015 ο αγώνας να μην κατασκευαστεί στη Λυκόβρυση διαδημοτικό Πράσινο Σημείο Απορριμμάτων;

Αλήθεια πού ήταν όταν αναδείκνυε το θέμα τόσο καθαρά και στο Δ.Σ και στα ΜΜΕ ο πρώην αντιδήμαρχος και στέλεχος της παράταξης μας, της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ, Κώστας Μπαλδεράνος;

Αλήθεια πού ήταν όταν προσωπικά ζητούσα να κατασκευαστεί το κλειστό της Λυκόβρυσης, για το οποίο υπήρχε μια οργανωμένη σιωπή 12 ετών; Και πού ήταν όταν αποκαλύψαμε την ύπαρξη του ΦΕΚ που επιτρέπει τη δημιουργία αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή;

Γ).   Για τα οικονομικά της Πεύκης: Η προπαγάνδα κατά της Πεύκης και εμένα προσωπικά έπιασε στην αρχή, αλλά τώρα ο κόσμος κατάλαβε τα μεγάλα ψέματα. Δεν έχει άλλο δράκο κύριε Φωκιανέ. Το πρόβλημα με τα χρέη και τα δάνεια της Πεύκης, τα οποία είχαν δημιουργηθεί επί Καμάρα και με αντιδήμαρχο Οικονομικών το νυν δήμαρχο Αν. Μαυρίδη ήταν ελεγχόμενα και η πόλη τα εξυπηρετούσε κανονικότατα. Δεν περίμενε το … νοικοκύρη να τη σώσει. Δείγμα ότι σε εποχή κρίσης δεν υπήρξε κανένα σημαντικό πρόβλημα.  Έπρεπε όμως να δημιουργηθεί ένας δράκος για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα στους κατοίκους της Λυκόβρυσης. Και κάτι άλλο. Όταν του ζήτησα πολλές φορές, ακόμα και εγγράφως να κάνει έλεγχο και στο δήμο Πεύκης και στο δήμο Λυκόβρυσης για τα οικονομικά αρνήθηκε.  ΔΕΝ ΤΟΛΜΗΣΕ. Γιατί ήταν τζάμπα μάγκας.

Κλείνοντας (προς το παρόν) θέλω να υπογραμμίσω ότι εμείς ψηφίσαμε να μην συνεχιστεί άλλο το χαράτσι στη Λυκόβρυση, από την ώρα που η Περιφέρεια Αττικής αναλάβει να το πληρώνει αυτή. Και βάλαμε και έναν επί πλέον όρο. Να καλυφθούν πρώτα όλες οι δαπάνες για την ολοκλήρωση του Ο.Τ. 9. Το έργο συνεπώς δεν κινδυνεύει από την αντιπολίτευση. Κινδύνευσε (και ενδεχομένως κινδυνεύει) από τις πράξεις και παραλήψεις αυτού που υπέγραψε τη σύμβαση, δηλαδή από τον τέως δήμαρχο.  Όσο για την επιβολή νέου χαρατσιού στους κατοίκους της Λυκόβρυσης με 32% επί των δημοτικών τελών για το κλειστό ψηφίσαμε αρνητικά γιατί δεν επιτρέπεται να πληρώνουν κάποιοι κάτοικοι για ένα έργο που ανήκει σε ολόκληρο το δήμο.

ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΤΟΝ ΟΣΚ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ.ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΟΣΚ ΓΙΑ ΕΝΗΜ.ΤΟΥ  ΚΛΕΙΣΤΟΥ

 

 

Facebook Comments