Λαϊκή Συσπείρωση Ωρωπού:Βέλτιστη λύση η μόνιμη παρουσία κινητής μονάδας Covid-19 του ΕΟΔΥ στον δήμο μας

Η πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης Ωρωπού για μόνιμη παρουσία κινητής μονάδας Covid-19 του ΕΟΔΥ στην περιοχή μας με την ταυτόχρονη στελέχωση του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου και των περιφερειακών Ιατρείων με προσωπικό αποτελεί την πλέον βέλτιστη λύση για την προστασία της ζωής και της υγείας των δημοτών μας.

Δεδομένου των περιορισμένων σε έκταση κτιριακών εγκαταστάσεων του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου καθώς και των ελλείψεων σε προσωπικό, η μετατροπή του σε κέντρο αναφοράς Covid-19 χωρίς την εξασφάλιση των επιπλέον χώρων και του προσωπικού ελλοχεύει τον κίνδυνο της παραπέρα υποβάθμισης του με την μετατροπή του σε δομή υγείας μιας νόσου (Covid – 19).

Επιπλέον είναι σοβαρός ο κίνδυνος της μη τήρησης όλων των απαραίτητων πρωτοκόλλων για την προστασία της υγείας και της ζωής του προσωπικού και των ασθενών, λόγω της συστέγασης όλων των υπηρεσιών σε έναν ενιαίο και μικρό χώρο.

Επίσης, η απουσία σταθερής και τακτικής συγκοινωνιακής σύνδεσης μεταξύ των εννιά δημοτικών κοινοτήτων του δήμου με το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου κάνει πολύ δύσκολη για τους νεότερους έως αδύνατη για τους ηλικιωμένους την πρόσβαση σε αυτό.

Επαναφέρουμε τις προτάσεις μας προς την δημοτική αρχή Ωρωπού και κάθε αρμόδιο ώστε:

  • Να σταθμεύει μόνιμα στην περιοχή του δήμου Ωρωπού κινητή μονάδα covid-19 του ΕΟΔΥ.

  • Να προσληφθεί το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, ώστε να λειτουργεί όχι μόνο το ΚΥ Καπανδριτίου, αλλά και τα περιφερειακά Ιατρεία του ΚΥ Καπανδριτίου σε όλες τις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Ωρωπού, σε 24ωρη βάση.

  • Να πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενα τεστ ανίχνευσης του covid-19 στο σύνολο του προσωπικό του Κέντρου Υγείας Καπανδριτίου, καθώς δεν πραγματοποιούνται έως σήμερα.

  • Να υπάρχει σταθερή και τακτική συγκοινωνιακή σύνδεση μεταξύ των εννιά δημοτικών κοινοτήτων του δήμου με το Κέντρο Υγείας Καπανδριτίου.

  • Να υπάρχει σε καθημερινή βάση σταθερό δρομολόγιο από και προς την Αθήνα, ώστε να μεταφέρονται καθημερινά το υγειονομικό προσωπικό στο Κέντρο Υγείας και στα περιφερειακά Ιατρεία.

Δεκέμβριος 2020,

Το γραφείο τύπου

www.lsoropou.wordpress.com

Facebook

Facebook Comments