ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ: “έλλειμμα αρχών και αξιών του κ. Στεργίου…”

logo-16-1 (1)“Όταν ένας Δήμαρχος εκδίδει δελτίο τύπου, επειδή βρήκε έναν υπάλληλο του Δήμου να χαζολογεί, τότε το πρόβλημα είναι πολύ σοβαρό”.

Αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη του δήμου Πεντέλης ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Η ανακοίνωση:

 

Πολύ καιρό τώρα η ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ επισημαίνει, σε όλους τους τόνους, ότι ο κ. Στεργίου δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τα σοβαρά προβλήματα του Δήμου. Φαίνεται όμως, ότι πέσαμε έξω. Ο δήμαρχος δεν μπορεί να διαχειριστεί ούτε απλά ζητήματα ρουτίνας, που ωστόσο είναι πολύ σημαντικά για την ασφάλεια του Δήμου, όπως το να λειτουργούν τα πυροφυλάκια με στοιχειώδη συνέπεια, ζήτημα για το οποίο κάποτε παρίστανε τον «πανελληνίως» ειδικό.

Μια απλή επίσκεψη ελέγχου στα πλαίσια των καθηκόντων του σε ένα πυροφυλάκιο του Δήμου, δεν είναι αντικείμενο δελτίο τύπου. Το ότι ο κ. Στεργίου διαπίστωσε ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος δεν ήταν καλά ντυμένος και χαζολογούσε, πράγματι είναι πρόβλημα, όμως κανείς σοβαρός άνθρωπος δεν βγάζει ανακοίνωση για το θέμα. Το αντίθετο μάλιστα. Ένας συνετός προϊστάμενος με αρετές, κάνει τις σχετικές υποδείξεις και συστάσεις στον υπάλληλο, ίσως και με αυστηρό τόνο, αλλά μέχρι εκεί. Του δίνει την ευκαιρία να διορθώσει το λάθος του.

Προς τι λοιπόν η έκδοση του δελτίου τύπου για ένα θέμα ρουτίνας; Γιατί βγαίνει ο κ. Στεργίου να καταγγείλει τους εργαζόμενους, την ευθύνη των οποίων ο ίδιος έχει;

Πολύ απλά, αυτό το περιστατικό δείχνει δύο πράγματα που οι συμπολίτες μας πρέπει να λαμβάνουν πλέον πολύ σοβαρά υπόψη τους:

α) Ο κ. Στεργίου είναι λαϊκιστής, δημαγωγός και λαοπλάνος. Ο εύκολος τρόπος στοχοποίησης των εργαζομένων στο πρόσωπο του συγκεκριμένου υπαλλήλου, εξυπηρετεί ακριβώς αυτό το σκοπό.

β) Ο κ. Στεργίου σε έχει αρχές και ηθικές αξίες. Δεν  προβλήματα του Δήμου. Φαίνεται,ι χαζολογοείναι συνετός στη διοίκηση, δεν έχει αρετές. Η μη ανάληψη προσωπικής ευθύνης από τον ίδιο, αποδεικνύει, για πολλοστή φορά, τη μικροψυχία του ανθρώπου. Ο εύκολος τρόπος να στοχοποιεί ανθρώπους, αυτό καταδεικνύει.

Ο κ. Στεργίου πλέον και λόγω ηλικίας, αλλά και ιδιοσυγκρασίας, δεν μπορεί. Δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα. Δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματική διοίκηση, δεν έχει όραμα για την πόλη, δεν έχει την ψυχική επάρκεια για τι θέση του Δημάρχου. Ένας άνθρωπος που σε όλους τους τόνους, διακηρύττει ότι το όραμά του είναι να “πάει από το διοικητήριο στο κοιμητήριο”, είναι επικίνδυνος.

Ας ελπίσουμε ότι η εμμονή του κ. Στεργίου να υποκρίνεται ότι διοικεί τον Δήμο Πεντέλης να μην προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στον Δήμο μας.

 

 

Facebook Comments