«Το ζεϊμπέκικο του νικητή» στο Μαρούσι

Παρουσιάστηκε το βιβλίο  του Κώστα Χαρδαβέλλα με τίτλο «Το ζεϊμπέκικο του νικητή», σήμερα Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.

Στην εκδήλωση που οργάνωσαν ο  Δήμος Αμαρουσίου και οι Εκδόσεις Πατάκη, μίλησαν η πρόεδρος του Σωματείου “Η Καλλιπάτειρα” Κατερίνα Παναγοπούλου, η Ιατρός Ογκολόγος Εύη Ραζή, ο δημοσιογράφος  Γιώργος Παπαδάκης και φυσικά ο Κώστας Χαρδαβέλλας.

Παρέμβαση από το Μάαστριχτ έκανε ο δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης , ενώ το παρόν έδωσε ο Υπουργός  Ναυτιλίας  Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας, ο συγγραφέας Αντώνης Πλατανιάς και αρκετοί φίλοι του κ. Χαρδαβέλλα.

Τη παρουσίαση συντόνισε ο γιος του Κώστα Χαρδαβέλλα, Κωνσταντίνος.

dscn1656

dscn1665

dscn1670dscn1671dscn1672dscn1675dscn1676Από το βιβλίο:
«Λευκές σελίδες µπροστά µου. Κι ένα µολύβι. Το χέρι µου προέκταση της ψυχής µου, έτοιµο να γεµίσει τις σελίδες µε εικόνες και συναισθήµατα, ενθύµια από το ταξίδι µου στην κόλαση και την επιστροφή στη ζωή. Μια ραψωδία θριάµβου της ανθρώπινης ψυχής, που ξεκίνησε επτά χρόνια πριν. Αρχές καλοκαιριού του 2009. Όταν µε χτύπησε ο καρκίνος. Την ίδια ακριβώς εποχή που έβλεπα την οικονοµική κρίση να παίρνει παραµάζωµα τη χώρα µου και ένιωθα τις πρώτες σεισµικές δονήσεις στη δουλειά µου, στο Alter. Τρία σε ένα δηλαδή. Μια κόλαση 3D. Τραγωδία τριών διαστάσεων. Το τζακπότ της καταστροφής». Αυτή είναι η κατάθεση ψυχής του πατέρα µου Κώστα Χαρδαβέλλα για τον γολγοθά που ανέβηκε, έτσι όπως την εµπιστεύτηκε στα δικά µου χέρια. Από αυτή γεννήθηκε το βιβλίο Κώστας Χαρδαβέλλας – Το ζεϊµπέκικο του νικητή. Ένα βιβλίο αφιερωµένο στους µαχητές της ζωής. Γιατί όλοι όσοι µάχονται είναι νικητές! Ανεξάρτητα από το αποτέλεσµα της µάχης…thumbnail

«Από την ηµέρα που έµαθα να γράφω, ήξερα ότι θα γίνω δηµοσιογράφος» λέει ακόµη και σήµερα ο Κώστας Χαρδαβέλλας. Tο «ταξίδι» του στον µαγικό κόσµο της δηµοσιογραφίας ξεκίνησε σε ηλικία 18 ετών. Πάντα ρεπόρτερ. Και πάντα στους «δρόµους της φωτιάς». Σε πολέµους. Σε παγκόσµια γεγονότα. Σε εθνικές τραγωδίες. «Εφηµεριδάς» από κούνια. Πρώτα στο Έθνος και µετά Απογευµατινή, Ελευθεροτυπία (από τους ιδρυτές της το 1975), Τα Νέα (το δεύτερο σπίτι του για 23 χρόνια), Real News. Σαράντα χρόνια στην τηλεόραση. Από το 1977 στην ΕΡΤ µε την εκποµπή «Πρόσκληση στο στούντιο», µετά στους θρυλικούς «Ρεπόρτερς» κι ύστερα τηλεοπτικός πρωταθλητισµός σε MEGA, ΣΚΑΪ, STAR, ANT-1, ΝΕΤ, ALTER, E. Αξέχαστες ραδιοφωνικές ώρες στον ΣΚΑΪ 100.3 και στον REAL 97.8, δηµιουργός της διαδικτυακής εφηµερίδας Newsbomb.gr, συγγραφέας δύο βιβλίων (Το έπος του Πολυτεχνείου [εκδ. Χρ. Παπαχρυσάνθου] και Όσα δεν είπα και δεν έγραψα [εκδ. Μοντέρνοι Καιροί]). Και το ταξίδι συνεχίζεται…

 

Facebook Comments