Ολοκληρώθηκε η 4η εισήγηση στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του τμήματος Δ.Αμαρουσίου

unnamed-1Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 4η εισήγηση στο Ανοιχτό Λαϊκό Πανεπιστήμιο του τμήματος Δήμου Αμαρουσίου «Οι περιπέτειες της επικοινωνίας από την πλευρά της ψυχολογίας», που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016, στο πλαίσιο του πρώτου θεματικού κύκλου μαθημάτων  «Η Τέχνη της Επικοινωνίας».

Διακόσιοι σπουδαστές, στην κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ξεναγήθηκαν από την εισηγήτρια, καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου, Δρ Φωτεινή Τσαλίκογλου και συγγραφέα επιστημονικών συγγραμμάτων δοκιμίων και μυθιστορημάτων στις περιπετειώδεις διαδρομές της επικοινωνίας, τις οποίες διαβαίνει ο καθένας σε μια προσπάθεια να πετύχει το μέγιστο.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ενδιαφέρον και οι ερωτήσεις έδωσαν την αφορμή να καλυφθεί το θέμα της εισήγησης σε ευρύτερο πεδίο.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απήχηση που έχει το Τμήμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στο Μαρούσι και το μεγάλο ενδιαφέρον συμμετοχής  των πολιτών, που αναδεικνύουν -όπως σημείωσε- τις ανάγκες στην «δια βίου μάθηση».
Παράλληλα, αναφερόμενος στις σημαντικές  γνώσεις που απέκτησαν οι συμμετέχοντες σπουδαστές στην 4η εισήγηση του θεματικού κύκλου , υπογράμμισε την αναγκαιότητα, αλλά και τη δυσκολία της αποτελεσματικής επικοινωνίας στην καθημερινή ζωή.
«Η επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων είναι πολύ σημαντική και συνάμα   μία πολύ δύσκολη υπόθεση. Η διατήρηση της ισορροπίας, το πόσο κοντά, αλλά και το πόσο μακριά θα «στέκεται» ο καθένας σε σχέση με τον άλλον, ώστε να είναι αποτελεσματική και να μην τραυματίζει, είναι το ζητούμενο στην καθημερινότητά μας, που η πολυσχιδής προσωπικότητα της καθηγήτριας κας Τσαλίκογλου φώτισε μέσα από την εισήγησή της.»

Το  Τμήμα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου στο Μαρούσι,  κατά τα πρότυπα του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστήμιου Κρήτης, τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ και λειτουργεί με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.

 

Facebook Comments