Ο Σύλλογος Πολυδρόσου στη συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Αμαρουσίου για τo Τεχνικό Πρόγραμμα 2021

Η σχετική ανακοίνωση:

Σε μια πρωτόγνωρη  και άριστα προετοιμασμένη διαδικασία λόγω των μέτρων για τον COVID19, συνεδρίασε στις 29 Οκτωβρίου 2020 για πρώτη φορά μέσω τηλεδιάσκεψης, η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου Αμαρουσίου.

Ο Σύλλογος Πολυδρόσου συμμετείχε στη συνεδρίαση εκπροσωπούμενος, από τον Πρόεδρο του ΔΣ Παναγιώτη Πάντο, ο οποίος αναφέρθηκε στα κύρια ζητήματα που απασχολούν τους κατοίκους, ενώ στη συνέχεια κατέθεσε και σχετικό υπόμνημα με ανάλυση των αιτημάτων.

Θέσεις και Αιτήματα σχετικά με το Τεχνικό Πρόγραμμα 2021 του Δήμου Αμαρουσίου

 1. Το Τεχνικό απαιτείται να εξυπηρετεί τους στόχους του Στρατηγικού Σχεδιασμούτης πόλης.
 2. Το όραμα για την πόλη είναι η διατήρηση του προαστιακού χαρακτήρα της πόληςή η μετατροπή της σε μητροπολιτικό κέντρο στα βόρεια του λεκανοπεδίου ; Δεν γίνεται κατανοητή η κατεύθυνση μέσω του ΤΠ 2021.
 3. Το πρόγραμμα δεν καταγραφεί τις συνολικές ανάγκες της πόλης κατά ΠΕκαι η κατανομή των ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ ΠΟΡΩΝ δεν γίνεται μετά από  ιεράρχηση.
 4. Ενώ υπάρχουν σκέψεις για υπογειοποίησεις κεντρικών οδικών αρτηριών, ούτε ως αίτημα δεν καταγράφεται η υπογειοποίηση της γραμμής ΗΣΑΠαπό ΣΣ Νερατζιωτίσσας έως ΣΣ ΚΑΤ.
 5. Η οριζόντια σήμανσητων οδών της πόλης θα αυξήσει κατακόρυφα με πολύ μικρό κόστος την οδική ΑΣΦΑΛΕΙΑ πεζών και εποχουμένων.

(http://syllogospolydrosou.blogspot.com/2019/10/2019.html)

Ειδικότερα για το Πολύδροσο :

 • Να προχωρήσει, η διάνοιξη των παραδρόμων της Αττικής Οδούπροκειμένου να απαλλαγεί η οικιστική περιοχή από την υπερτοπική κυκλοφορία- και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες- τη ρύπανση και το θόρυβο. Από προηγούμενες διοικήσεις οι οποίες σε συνεργασία με την κατασκευαστική εταιρεία της Αττικής Οδού αφ ενός δεν κάλυψαν κανένα τμήμα της στα όρια του δήμου Αμαρουσίου αφ ετέρου οι παράδρομοι αυτής Κων/νου Καραμανλή από το ύψος της Αμαρουσίου Χαλανδρίου δεν καταλήγουν στη Λεωφόρο Πεντέλης. Η παράλειψη αυτή έχει ως αποτέλεσμα όλη η πέριξ οικιστική περιοχή να επιβαρύνεται από δυσανάλογα μεγάλη διαμπερή κυκλοφορία η οποία έχει σημειώσει εκρηκτική αύξηση μετά τη διάνοιξη της οδού Φραγκοκλησιάς.
 • Η Πρόβλεψη ενιαίας σχεδίασης για επίτευξη οικονομίας κλίμακας των αποσπασματικά κατασκευαζομένων αγωγών ομβρίων από τον Δήμο Αμαρουσίουσε τμήμα περιοχής περίπου 400 στρεμμάτων του Πολυδρόσου που ανήκει διοικητικά στον δήμο στα πλαίσια της εκτέλεσης του έργου με τίτλο «Αντιπλημμυρικά έργα περιοχής Πολύδροσου». Το Πολύδροσο (Αμαρουσίου και Χαλανδρίου) όπως και ο γειτονικός Παράδεισος Αμαρουσίου έκτασης περίπου 2.300 στρεμμάτων που ταλαιπωρούνται από την διαχρονική έλλειψη δικτύου απορροής ομβρίων και τις συνέπειες της έλλειψης τους, θα έπρεπε να είναι ο κύριος και ο ενιαίος στόχος των Δήμων Αμαρουσίου & Χαλανδρίου για θωράκιση έναντι των ομβρίων υπό τον συντονισμό της ΔΕΕΑΠ. Ταυτόχρονα έχει σχεδιαστεί εκβολή μέρους αυτών των ομβρίων στο Ρέμα Χαλανδρίου εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Αμαρουσίου, για την εκβολή του συλλεκτήρα της οδού Ροδοδάφνης.
 • H διαμόρφωση του χώρου 9 στρεμμάτων στην Αττική οδό( τέρμα οδού Καραμανλή-παραδρόμου Αττικής οδού) , ως πάρκου πρασίνου και αναψυχής,
 • H συντήρηση του έργου της βιοκλιματικής και του ποδηλατοδρόμουη κατασκευή – σύνδεση ποδηλατόδρομου επί της οδού Φραγκοκκλησιάς στο τμήμα μεταξύ Ευζώνων και Κορυτσάς.
 • Η διάνοιξη της οδού Ροδοδάφνης μέχρι την Εθνάρχη Μακαρίουκαι η εφαρμογή του ρυμοτομικού σχεδίου πχ Κορυτσάς & Φραγκοκκλησιάς, Φραγκοκκλησιάς, Σάμου κλπ
 • Η βελτίωση του δημοτικού φωτισμού, της δημοτικής συγκοινωνίας και των στάσεων επιβίβασης
 • Η απαλλοτρίωση χώρων για κοινόχρηστη χρήση πχ δίπλα στο γήπεδο του Τριφυλλιακού
 • Η ονοματοδοσία οδών και παρόδων,όπου απαιτείται, για αποφυγή συγχύσεως και ταλαιπωρίας.
Facebook Comments