Μεγάλες ποσότητες τροφίμων στους ευπαθείς πολίτες του Αμαρουσίου

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων, πασχαλινών εδεσμάτων  και ειδών παντοπωλείου διατέθηκαν στους ευπαθείς συμπολίτες μας για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα

959350af-80b7-478b-84c7-812cb8a2bf87

Πληθώρα συντονισμένων κοινωνικών δράσεων υλοποίησε ο Δήμος Αμαρουσίου για την στήριξη και την ανακούφιση των ευπαθών πολιτών για τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα.  Μέσω της Κοινωνικής Υπηρεσίας διατέθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας μεγάλες ποσότητες τροφίμων, πασχαλινών εδεσμάτων, ειδών παντοπωλείου και προσωπικής υγιεινής, αλλά και γενικού οικιακού καθαρισμού.

Ειδικότερα:

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 5η διανομή δεκάδων τόνων οπωροκηπευτικών προϊόντων, υπό το συντονισμό του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της ΚΕΔΕ κ. Γιώργου Πατούλη στους εταίρους Δήμους της σύμπραξης Βόρειου Τομέα «Αμάλθεια», με επικεφαλής εταίρο το Δήμο Αμαρουσίου.

Σε υπαίθριο χώρο πλησίον της Λ. Κηφισίας, παρουσία της Προέδρου του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κας Ελένης Λέκκα, διανεμήθηκαν 22 τόνοι πορτοκάλια, στους εταίρους Δήμους της σύμπραξης ( Αμαρουσίου, Λυκόβρυσης –Πεύκης, Πεντέλης, Φιλοθέης- Ψυχικού, Μεταμόρφωσης), ενώ  με 900  k.g  πορτοκάλια ενισχύθηκε το Χαμόγελο του Παιδιού. Η παράδοση των προϊόντων υλοποιήθηκε στο πλαίσιο εφαρμογής των συμπληρωματικών μέτρων στήριξης των παραγωγών οπωροκηπευτικών προϊόντων.

Ο Δήμος Αμαρουσίου διένειμε τους 4 τόνους πορτοκάλια που παρέλαβε σε 683 οικογένειες  που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, στους ωφελούμενους του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ Αμαρουσίου, καθώς και στους κατόχους της κάρτας σίτισης.

Παράλληλα, σε 30 οικογένειες προσφέρθηκε πασχαλινό εορταστικό καλάθι, στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Αμαρουσίου με τη Μ.Κ.Ο. «ΜΠΟΡΟΥΜΕ», από το υποκατάστημα Α.Β. Βασιλόπουλος Αμαρουσίου.
Επίσης, 309 οικογένειες ωφελούμενες του Επισιτιστικού Προγράμματος ΤΕΒΑ Αμαρουσίου έλαβαν είδη παντοπωλείου, ενώ 200 οικογένειες  ωφελούμενες του Κοινωνικού Παντοπωλείου Αμαρουσίου έλαβαν επίσης είδη παντοπωλείου και προσωπικής υγιεινής, τα οποία τους διατίθεται σταθερά κάθε μήνα, αλλά και πασχαλινά εδέσματα και δώρα.
Επιπρόσθετα, ο Δήμος Αμαρουσίου προσέφερε 50 αρνιά  σε οικογένειες που δεν είχαν τη δυνατότητα να προμηθευτούν τον πασχαλινό οβελία, καθώς και στο ίδρυμα «ΗΠΙΟΝΗ».

Facebook Comments