Η πρόληψη σώζει στον δερματικό καρκίνο

ddfa5723-aedc-427e-978b-45cccba162d1Την ανάγκη να αλλάξει η φιλοσοφία στον τομέα της πρόληψης της υγείας, κτίζοντας μία νέα νοοτροπία, υπογράμμισε ο Δήμαρχος, Πρόεδρος της ΚΕΔΕ και του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων  Γιώργος Πατούλης, στη ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το δερματικό καρκίνο, που διοργάνωσε ο Δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με το ΚΕΠ Υγείας και το Ελληνικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων.

Ο κ. Πατούλης εξέφρασε την ικανοποίησή του να γίνονται από ειδικούς επιστήμονες ενημερωτικές εκδηλώσεις στους πολίτες, ιδιαίτερα για νοσήματα που μπορεί να αποδειχθούν απειλητικά για την ανθρώπινη ζωή, όπως είναι το μελάνωμα, σημειώνοντας ότι το συγκεκριμένο νόσημα είναι ένα από τα επτά νοσήματα που έχουν ενταχθεί στο προσυμπτωματικό έλεγχο του ΚΕΠ Υγείας.

Στην ομιλία του ο δερματολόγος Δρ. Χριστόφορος Τζερμιάς μίλησε αναλυτικά σε ότι αφορά στον καρκίνο του δέρματος, αναφερόμενος σε όλα τα στάδια της νόσου, υπογραμμίζοντας ότι ο καθένας μας θα πρέπει να βρίσκεται σε επαγρύπνηση και να προσέχει τα σημάδια του σώματός του.

Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ  Ελένη Λέκκα Καλαντζάκη, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθυντής του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου  Σωτήρης Παπασπυρόπουλος.

Οι πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες και παρακολούθησαν την εκδήλωση, δήλωσαν τη συμμετοχή τους για να εξετασθούν δωρεάν με την εξέταση της ολόσωμης χαρτογράφησης για την πρόληψη του δερματικού καρκίνου.

Facebook Comments