Εγκαίνια του Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού «Ελλάδα Σχήμα & Χρώμα» στις 11 Μαΐου

d943d88c-7eeb-449a-b2b1-64f03ff52ef8

Το Φεστιβάλ Τέχνης και Πολιτισμού με τίτλο: «Ελλάδα Σχήμα & Χρώμα» στην Ολυμπιακή Δημοτική Πινακοθήκη Αμαρουσίου «Σπύρος Λούης» (έναντι Βασ. Σοφίας 85) θα εγκαινιάσει ο Δήμαρχος Αμαρουσίου  Γιώργος Πατούλης, την Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 19:00.   

Στη γιορτή για τη εικόνα και το λόγο  που διοργανώνουν μέχρι και τις 20 Μαΐου 2016, το Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, η Ένωση Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδας  (Ε.Δ.Σ.Τ.Ε.) και η  KL Gallery Vassilis Lappas, είστε προσκεκλημένοι να συμμετάσχετε και εσείς με ελεύθερη είσοδο.    

Τη βραδιά των εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί προβολή του «Ηχοράματος «Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη» του Σαράντου Σακελλάκου, βασισμένο στην ποιοτική δημιουργία του Νικηφόρου Βρεττάκου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Δημοσιογράφων και Συγγραφέων Τουρισμού Ελλάδας Δημήτριος Λούκας μετά το καλωσόρισμά του θα βραβεύσει το Δήμαρχο Γιώργο Πατούλη για την προσφορά του στην Τέχνη, στον Πολιτισμό, καθώς και για την κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη του προς τους ευπαθείς συμπολίτες μας.      

 

Παράλληλα, θα εγκαινιασθούν οι εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας και αγιογραφίας των συμμετεχόντων καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ και ειδικότερα:

 

Η έκθεση ζωγραφικής της Γιώτας Βοργία.  Όπως αναφέρει η ίδια «το θέμα που με εμπνέει είναι την πέτρα. Με εμπνέει η σταθερότητα της πέτρας μέσα στην κίνηση του νερού που την σμιλεύει και που την ομορφαίνει, που της δίνει εναλλακτικές όψεις ανάλογα με τη διάθεση του ουρανού, ανάλογα με το παιχνίδισμα του φωτός.»

 

Η Έκθεση Φωτογραφίας από την Ομάδα «Ελλάδα Σχήμα και Χρώμα». Η έκθεση είναι ένα ταξίδι μέσα από τη ματιά νέων Φωτογράφων, οι οποίοι αποτυπώνουν με την καρδιά και την τέχνη τους τα Σχήματα και τα Χρώματα της Ελλάδας.

 

Η έκθεση Αγιογραφίας της Λίλας Δίδου. Μίας εικαστικού – αγιογράφου με πολύ προσωπική ένταση στην αφηγηματική της ζωγραφική και της μικτής τεχνικής αγιογραφικής της τέχνη, δίνοντας συναίσθημα με το πάθος του πραγματικού καλλιτέχνη.     

 

Η Έκθεση Ζωγραφικής της Δήμητρας Καραχάλιου. Μέσα από τη δημιουργία της μικτής τεχνικής της ζωγραφικής και εκλεπτυσμένων κατασκευών εξυφαίνει την προσωπική της έκφραση.

Οι εκθέσεις θα λειτουργούν καθ’ όλη τη διάρκεια του Φεστιβάλ καθημερινά 10:00-14:00 και 17:00- 20:00, Σάββατο – Κυριακή 12:00 -16:00.

Facebook Comments