Κώστας Γκαβογιάννης: “Με τη γίδα στην πλάτη, αλλά το μυαλό στις αναθέσεις!”

Γράφει ο Κώστας Γκαβογιάννης

Θλίψη προκαλεί η στάση της Δημοτικής αρχής, απέναντι στα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας αναφορικά με τη βοήθεια που προοριζόταν στους πλημμυροπαθείς και βρέθηκε στην αποθήκη της αντιδημάρχου. Θλίψη και οργή συνάμα.

Από την πρώτη στιγμή καλέσαμε το Δήμαρχο να πάρει θέση και είτε να καλύψει την αντιδήμαρχο αν είναι αθώα, είτε να αποστασιοποιηθεί αν τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Γιατί γνώριζε και γνωρίζει.

Ο ίδιος πανικόβλητος, αρχικά δήλωνε ότι θα περιμένει την απόφαση της δικαιοσύνης για να προβεί σε ανάλογες κινήσεις και αποφεύγοντας να μιλήσει επί της ουσίας, επανέλαβε τη φράση που χρησιμοποιεί όταν βρίσκεται σε δύσκολη θέση: “η παρούσα Δημοτική αρχή, πορεύεται με πυξίδα τη νομιμότητα, την απόλυτη διαφάνεια και δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί”. Μόνο που στην περίπτωση των τροφίμων η πυξίδα μάλλον χάλασε και έδειξε λάθος δρόμο.

Ταυτόχρονα τα έβαλε με τη μειοψηφία στο Δήμο (την αντιπολίτευση, όπως λέει) ισχυριζόμενος ότι τον πολεμά. Τι περίμενε μετά απ’ όλα αυτά; Χειροκρότημα;

Μετά άρχισε τα ψέμματα.

Ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για πέντε σακιά αλεύρι, μακαρόνια, κονσέρβες και ρύζι και συμπλήρωσε πως ο Ιερέας κι ο Πρόεδρος του Καροπλεσίου γνώριζαν για τα συγκεκριμένα πράγματα που θα διανείμονταν στο χωριό με τη συνδρομή τους (documento 29.03.2021).

Την επόμενη τον διέψευσε ο Πρόεδρος και τη μεθεπόμενη ο Ιερέας. Όσο για τα πέντε σακιά αλεύρι, τον διέψευσε παταγωδώς το Real.gr.

Κατά τα άλλα κατηγορούσε την αντιπολίτευση ότι προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις. Δεν έκανε η αντιπολίτευση την έφοδο στην αποθήκη. Δικαστική λειτουργός ήταν μαζί με την αστυνομία.

Ποιος κινείται λοιπόν στη σφαίρα των εντυπώσεων; Η αντιπολίτευση ή ο Δήμαρχος  που πριν προλάβει να ολοκληρώσει την κάθε δήλωσή του, η πραγματικότητα τον διαψεύδει. Ας απαντήσει ο ίδιος. Κι ας κρίνουν οι δημότες ποιοι είναι οι ψεύτες και οι αφερέγγυοι.

Μετά τα ψέμματα ακολούθησε η πονηριά. Η κουτοπονηριά για να ακριβολογούμε.

Παρασκηνιακά, έπεισε την αντιδήμαρχο να παραιτηθεί, ώσπου τάχα να λάμψει η αλήθεια, υποσχόμενος πιθανόν ότι θα “πέσει τα μαλακά”. Εκείνη το έπραξε, χωρίς να γνωρίζει ότι στο τέλος θα τα “φορτώσουν” όλα πάνω της. Γιατί έτσι θα γίνει. Θέλουν να κρατήσει το στόμα της κλειστό, γιατί προφανώς γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις και μόλις “κάτσει η σκόνη” θα της γυρίσουν την πλάτη. Γι’ αυτό και τις δύο ημέρες μετά την παραίτηση διέδιδαν ότι βρέθηκαν μερικές κονσέρβες που δεν ήταν καν απ’ τη βοήθεια του Ιανού. Για να τους πιστέψει τόσο ο κόσμος, όσο και η αντιδήμαρχος και να νομίζει ότι τη στηρίζουν. Λες και μετράει η ποσότητα, όχι η πράξη.

Όλα αυτά πριν το δημοσίευμα του Real.gr που αλλάζει τα δεδομένα ακόμα και σε εκείνους που έδιναν βαρύτητα στην ποσότητα και όχι στις παρατυπίες.

Κουτοπονηριά απέναντι στην αντιδήμαρχο, κουτοπονηριά κι απέναντι και στους δημότες. Έκανε δεκτή την παραίτησή της, αλλά τη διατηρεί ως Δημοτικό Σύμβουλο για να ψηφίζει τις αναθέσεις.

Ψευτιά και κουτοπονηριά δυστυχώς. Σας ΤΣΑΚΩΣΑΝ με τη γίδα στην πλάτη!

Ο κόσμος της Καρδίτσας όμως βοά και τα σενάρια δίνουν και παίρνουν καθημερινά, φτάνοντας στις υπερβολές που θίγουν υπηρεσίες του Δήμου και πρόσωπα, άδικα τις περισσότερες φορές. Μέχρι για “τρίγωνα” κακοδιαχείρησης στη διάθεση της βοήθειας συζητούν. Ο Δήμαρχος και οι συνδιοικούντες μ’ αυτόν ξέρουν. Δεν παίρνουν θέση όμως με αποτέλεσμα να θίγονται υπολήψεις αθώων, γιατί πάντα μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά.

Το θεώρησαν ασήμαντο θέμα και δεν συγκάλεσαν το Δημοτικό Συμβούλιο; Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο κ. Κόντος δεν όφειλε να προκαλέσει έκτακτη συνεδρίαση; Όλα καλά κύριε Πρόεδρε;

Οι δύο Αντιδήμαρχοι και στενοί συνεργάτες του Δημάρχου, ο αναπληρωτής κ. Σπάνιας και ο κ. Σχορετσιανίτης, δεν άκουσαν τίποτα απ’ όσα λέγονται καθημερινά; Προφανώς όλα καλά και γι’ αυτούς.

Αλλά βέβαια, το βλέμμα τους είναι στραμμένο στις αναθέσεις. Γι’ αυτές κόπτονται μαζί με το Δημαρχό τους.

Θα τους δώσω όλους μια συμβουλή. Να πάρουν πίσω τις αναθέσεις, όσο είναι καιρός και να προκηρύξουν δημόσιο διαγωνισμό. Για να υποστηρίξουν τη διαφάνεια, τη νομιμότητα και την άμεμπτη ηθική, όπως διατυμπανίζουν.

Και για έναν άλλο λόγο. Αν δεν αποσύρουν τις αναθέσεις και ξαναχαλάσει η πυξίδα, ίσως προκύψουν νέα σκάνδαλα που θα τους εξαφανίσουν πολιτικά. Δεν το θέλω αυτό. Αντίθετα θα στεναχωρηθώ ειλικρινά αν δεν έχω  τον κ. Τσιάκο και την παρέα του αντιπάλους μου στις προσεχείς εκλογές.

 

Κώστας Γκαβογιάννης
Δημοτικός Σύμβουλος Καρδίτσας

Επικεφαλής του Συνδυασμού “Καρδίτσα από την Αρχή”

Facebook Comments