Συνάντηση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς με τον Θωμάκο

Η σχετική ανακοίνωση:

Το Σάββατο 14.11 μετά από πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Κηφισιάς πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ  εκπροσώπων του και του Δημάρχου Κηφισιάς κου Γ. Θωμάκου.

Από μέρους της Ένωσης τέθηκαν θέματα που αφορούν προβλήματα που προκύπτουν από την έκτακτη κατάσταση της εξελισσόμενης πανδημίας.

Η ολοκλήρωση της συνάντησης κατέληξε στα ακόλουθα:

  1. Εξασφαλίστηκε η δωρεάν εξέταση για covid – 19 στους/στις μαθητές/τριες τμήματος σε Δημοτικό σχολείο του Δήμου μας που παρουσιάστηκε κρούσμα προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι γονείς
  1. Υπήρξε δέσμευση του Δημάρχου να παραπέμπονται σε δωρεάν εξέταση για covid – 19 οι μαθητές/τριες από όλα τα σχολεία του  Δήμου μας που θα παρουσιάζουν πιθανά συμπτώματα κατά τη λειτουργία του σχολείου και μετά από υπόδειξη του υπεύθυνου εκπαιδευτικού.
  1. Στο τέλος Δεκεμβρίου δυστυχώς λήγουν οι συμβάσεις των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων που έχουν προσληφθεί με χρηματοδότηση που δόθηκε για την αντιμετώπιση του covid – 19. Όπως ζητήθηκε ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε πως στην περίπτωση που οι συμβάσεις δεν παραταθούν ή δεν ανανεωθούν θα υπάρχει αναπλήρωση με προσωπικού του Δήμου.
  1. Τέλος συζητήθηκε ιδιαίτερα το ζήτημα της εξασφάλισης του αναγκαίου εξοπλισμού προκειμένου όλοι οι μαθητές/τριες ισότιμα να μπορούν να παρακολουθήσουν την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Ως Ένωση Συλλόγων Γονέων θεωρούμε απαράδεκτο να υπάρχουν μαθητές/τριες που παρακολουθούν 6 ώρες μαθήματος από κινητό τηλέφωνο!!!!!

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να ζητηθεί αναλυτική εικόνα άμεσων αναγκών από κάθε σχολική μονάδα προκειμένου να προσφερθεί σχετικός εξοπλισμός τόσο σε μαθητές/τριες όσο και σε εκπαιδευτικούς. Αντίστοιχα θα ληφθεί μέριμνα για τις αδυναμίες των σχολικών μονάδων στην διαδικτυακή σύνδεση τους.

Στην πρώτη φάση θα ενισχυθούν οι οικογένειες που  υπάρχουν άνεργοι γονείς ή σε αναστολή, οικογένειες που έχουν περισσότερα από ένα παιδιά στην ίδια βαθμίδα εκπαίδευσης (Πρωτοβάθμια ή Δευτεροβάθμια), οικογένειες που οι γονείς βρίσκονται σε εξ αποστάσεως εργασία με δικό τους εξοπλισμό.

 

Αγαπητοί γονείς,

Τα προβλήματα που καθημερινά αντιμετωπίζουμε όλοι δεν δημιουργήθηκαν σήμερα. Η πανδημία είναι η αφορμή να αναδειχθούν ακόμα περισσότερο χρόνιες ελλείψεις που υπάρχουν στα σχολεία και του δικού μας Δήμου.

 

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων ακόμα περισσότερο αυτή τη χρονική στιγμή να αναπτύξουν έντονα τη δράση τους και να βρεθούν δίπλα στο σύνολο των γονέων κάθε σχολείου.  

 

Facebook Comments