«Μάχη» για τη μεζονέτα της Κ. Ζηρίδη στην Κηφισιά

Στον πλειστηριασμό της 21ής Ιουλίου, κατακυρώθηκε στις 952.602 ευρώ 

Δύο «βαριά ονόματα» ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της ηλεκτρονικών πλειστηριασμών της 21ης Ιουλίου. Η Κατερίνα Ζηρίδη και η Αλεξάνδρα Τερζή-Χανδρή. Τέτοιες μέρες πριν έναν χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα και πιο αναγνωρισμένα ιδιωτικά σχολεία της χώρας, έβαζε «λουκέτο».

Ήταν τα εκπαιδευτήρια «Νέα Γενιά Ζηρίδη» στα Σπάτα, τα οποία, λόγω οικονομικών προβλημάτων, αδυνατούσαν να συνεχίσουν τη λειτουργία τους. Έτσι, τα χρέη οδήγησαν στους «τίτλους τέλους» μια ιστορική διαδρομή 87 ετών.

Παράλληλα, με την περιπέτεια της επιχείρησης εξελίχθηκε και η προσωπική περιπέτεια της Κατερίνας Ζηρίδη που από τον Φεβρουάριο του 2020 είδε να ανεβαίνει στην πλατφόρμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών η ιδιόκτητη κατοικία της στην Kηφισιά. Πρόκειται για μια διώροφη μεζονέτα 412 τ.μ. χτισμένη σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 1,7 στρεμμάτων.

Σύμφωνα με την έκθεση του δικαστικού επιμελητή, το ακίνητο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα:

  • Στο υπόγειο, όπου βρίσκεται το playroom και οι αποθήκες,
  • στο ισόγειο, όπου βρίσκεται το προ χολ με το βεστιάριο, το χολ, το λίβινγκ ρουμ, ένα σαλόνι, μία τραπεζαρία, η κουζίνα, το δωμάτιο πρωινού, το δωμάτιο υπηρεσίας με ένα λουτρό, το κελάρι και το πλυσταριό και
  • στον πρώτο όροφο, που περιλαμβάνει τέσσερα υπνοδωμάτια με τρία μπάνια, βεστιάριο και ένα ακόμα δωμάτιο.

Το ακίνητο της Κατερίνας Ζηρίδη βαρύνεται με προσημειώσεις, υποθήκες και κατασχέσεις από την Εφορία, το ΙΚΑ και τις τράπεζες για ποσά άνω των 10 εκατ. ευρώ.

Μετά από δύο αναβολές, το ακίνητο βγήκε ξανά στο σφυρί στις 21 Ιουλίου, με τιμή πρώτης προσφοράς στις 590.000 ευρώ και με επισπεύδουσα την Cepal Hellas, ενώ, όπως προκύπτει από το τελικό τίμημα και τη διάρκεια του πλειστηριασμού, δόθηκε σκληρή μάχη.

Συγκεκριμένα ο πλειστηριασμός άνοιξε στις 10 το πρωί της 21ής Ιουλίου και ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα, με τα «χτυπήματα» να πέφτουν βροχή. Το αποτέλεσμα ήταν το ακίνητο να κατακυρωθεί στο ποσό των 952.602 ευρώ.

 

 

ΠΗΓΗ: www.newmoney.gr

Facebook Comments