Η μυστηριακή γοητεία της Κηφισιάς

unnamed (1)

«Στα παιδικά μου χρόνια τις Κυριακές πηγαίναμε στην Κηφισιά με τον Ηλεκτρικό.  Ταξίδι έμοιαζε η διαδρομή και στο τέλος της  το προάστιο με τoυς πύργους από τα παραμύθια μου.  Τα χρόνια πέρασαν, η Κηφισιά δεμένη για εμένα, πάντα, με τον Ηλεκτρικό, παραμένει ο προορισμός, που αφήνει τη φαντασία μου να πλάθει ιστορίες.  Aιτία είναι οι πύργοι της.

Βγαίνοντας από το κτίριο του σταθμού η πρώτη εικόνα, που μαγνητίζει το βλέμμα  μου, είναι  το Άλσος και το παλιό αρχοντικό  στην Αδριανού. Με μαγεύουν.  Τα βλέπω σαν  σκηνικό  μιας από τις ιστορίες,  που έρχονται στο νου μου.  Περπατώ στους ήσυχους σκιερoύς δρόμους, στέκομαι μπροστά στους σιωπηλούς πύργους.  Άραγε πόσα μυστικά, χαρές και  λύπες κρύβουν.Αποπνέουν μυστήριο.  Κάθε ένας από αυτούς κάτι διαφορετικό μου ψιθυρίζει.

Αρχές του χειμώνα ένιωσα την ανάγκη να κρατήσω αυτές τις εικόνες, τα σκηνικά μου, μέσα από τις φωτογραφίες.  Τις περισσότερες φορές δεν ήταν εύκολο, γιατί οι πύργοι  ήταν σχεδόν κρυμμένοι πίσω από τα γυμνά, λόγω εποχής, κλαριά των δέντρων.  Μου άρεσε όμως  το αποτέλεσμα. 

Κάποια στιγμή σκέφθηκα, ότι ιστορίες μόνο με πύργους δεν υπάρχουν. Οι άνθρωποι δίνουν το νόημα.  Έτσι, λοιπόν, ξεκίνησα να φωτογραφίζω τους ανθρώπους της Κηφισιάς στη καθημερινότητα τους, στο Άλσος και στους δρόμους.  Ο παλμός του προαστίου έδεσε με τα κτίρια. Κάποιοι από αυτούς θα μπορούσαν να είναι οι άνθρωποι των πύργων. 

Η Μυστηριακή Γοητεία της Κηφισιάς μου κράτησε συντροφιά  έναν ολόκληρο χειμώνα.»

Όλγα Γεωργιάδου

 

Περιοχή συνημμένων

Facebook Comments