Γιώργος Μαθόπουλος: «Έρχονται άμεσα εκλογές»

Γράφει ο Γιώργος Μαθόπουλος

Το λένε τα σημάδια, το λέει η γλώσσα του σώματος, το λένε οι επείγουσες συνθήκες. Ποιες είναι αυτές; Η χρηστικότητα της μάσκας. Όχι αυτής που είναι για λόγους υγείας. Όχι αυτής. Της άλλης. Αυτής που κρύβει τις πομπές των πολιτικών αποφάσεων και επιλογών, όπως η Κυβέρνηση εφαρμόζει, μετά την απομάκρυνση του ψηφοφόρου από την κάλπη φυσικά. Αφού πριν την κάλπη, δεν τα είπε τόσο καθαρά όσο σήμερα τα εφαρμόζει, για να δείξει και σε όσους την πίστεψαν και την επέλεξαν, πως ο λύκος την προβιά αλλάζει, όχι τα χούγια.

Το λέει ο νέος εργασιακός νόμος και ο αναμενόμενος καλοκαιριάτικα για το ασφαλιστικό και όχι μόνο. Το λέει το πολυπόθητο 70% των εμβολιασμένων πριν από τον Αύγουστο που ίσως επιτευχθεί τελικά, αλλά και κυρίως τα οικονομικά πακέτα που καταφθάνουν από τις Βρυξέλες, αποτελούν τη μεγάλη ελπίδα της Ν.Δ. να κερδίσει ξανά, όπως το επιθυμεί και το ελπίζει.

Αν θα το πετύχει ή όχι μένει να φανεί, από τη νέα επιλογή ενός κόσμου που την επέλεξε, γιατί τον έπεισε ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν «ανίκανη» αφού άφησε να χαθούν στις φλόγες 102 ψυχές. Αφού «άνοιξε τα σύνορα στους λαθρομετανάστες» όπως τους έλεγαν και που συνεχίζουν πολλοί του χώρου της, να λένε τους πρόσφυγες. Αφού «αύξησε» το δημόσιο χρέος πάνω από 350 δις. ευρώ. Αφού «πρόδωσε» τη Μακεδονία, χαρίζοντας στα Σκόπια το όνομα Βόρεια Μακεδονία που το αντάλλαξε με οικονομικά οφέλη υπέρ των συνταξιούχων.

Πείστηκε ο ψηφοφόρος και την επέλεξε στην Κυβέρνηση της χώρας και ίσως την επιλέξει και πάλι, αφού σε τόσο λίγο χρόνο, έχει τόσα πολλά να συγκρίνει και πέρα από τα αντιλαϊκά νομοθετήματα και τα οικονομικά της χώρας και περισσότερο, από τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία, καθώς μέχρι αυτή την ώρα, οι νεκροί της πανδημίας αγγίζουν τους 13,000.

Έχει να συγκρίνει ο ψηφοφόρος την προηγούμενη «ανίκανη» Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με τη σημερινή «ικανή των αρίστων» της Ν.Δ, ακόμα περισσότερο και στα οικονομικά της χώρας, όπου σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, στο τέλος του περασμένου Νοεμβρίου το συνολικό χρέος της χώρας εκτοξεύτηκε στο ποσό των 370,76 δις. ευρώ, που αποτελεί και νέο ρεκόρ στην οικονομική μας ιστορία.

Ως ποσοστό του ΑΕΠ διαμορφώθηκε στο 228% του ΑΕΠ, επίδοση που αποτελεί επίσης νέο ρεκόρ.

Έντεκα μήνες νωρίτερα, τον Δεκέμβριο του 2019, το ύψος του συνολικού χρέους της χώρας ήταν στα 356, 02 δις. ευρώ, που σημαίνει ότι στο ενδεκάμηνο, αυξήθηκε κατά 14,75 δις. ευρώ.

Έχει λοιπόν ο ψηφοφόρος να συγκρίνει την ποιότητα της πολιτικής στη χώρα, αρκεί ακόμα να σκεφτεί ότι τα αναμενόμενα κονδύλια των Βρυξελών θα φανούν ουσιαστικά από το νέο έτος, οπότε είναι η ευκαιρία της Κυβέρνησης να υποσχεθεί ξανά στον ψηφοφόρο, ζητώντας την ψήφο του να του δώσει τα υπεσχημένα, όταν την ίδια στιγμή δεν θα έχει προφτάσει ο ψηφοφόρος να δει το μέγεθος της ζημιάς του, από τους αντιαναπτυξιακούς και αντιλαϊκούς νόμους της συντηρητικής νεοφιλελεύθερης Κυβέρνησης της Ν.Δ. Όταν όμως το αντιληφθεί, θα είναι πολύ αργά, αφού και πάλι, θα έχει απομακρυνθεί από την κάλπη. Ώστε πλέον δε θα έχει αναστολές η Ν. Δ. ως Κυβέρνηση, να μοιράσει τα κονδύλια όπως πάντα ξέρει και πράττει, αφήνοντας ξανά εκτεθειμένη και αδικημένη, την πλειοψηφία των πολιτών, αλλά και την πολύπαθη τοπική, μικρομεσαία περιφερειακή ανάπτυξη της χώρας.

Ηλίου φαεινότερο είναι πως αμέσως μετά τη ΔΕΘ, θα προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές και για έναν ακόμα λόγο, το μεγάλο κίνδυνο δηλαδή από τον ερχομό, ενός ακόμα κύματος της πανδημίας, του μεταλλαγμένου ιού. Ελπίζει η Κυβέρνηση να κερδίσει ξανά τις εκλογές και να παραμείνει στο τιμόνι της χώρας, να αλλάξει και τον εκλογικό νόμο αφού αυτή τη φορά οι εθνικές εκλογές, θα γίνουν με τη μορφή της απλής αναλογικής.

Όλα αυτά που αφορούν στο εσωτερικό της χώρας θέλει να προφτάσει η Κυβέρνηση, ενώ και όποιες διεθνείς εξελίξεις, πάντα θα χρειάζονται τη λεγόμενη νωπή εντολή, του «ανυποψίαστου» Έλληνα ψηφοφόρου.

Facebook Comments