Έργα δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στα σχολεία του Ηρακλείου Αττικής

unnamed (4)Συνεχίζεται η… σκυταλοδρομία των έργων μετατροπής των οδών έξω από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της πόλης σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας, έργα που υλοποιεί αυτό το διάστημα ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής προκειμένου να διασφαλίσει, αφενός την αισθητική αναβάθμιση της πόλης, κυριότερα δε την ασφαλέστερη μετάβαση των μικρών μαθητών από και προς το σχολείο.

Την σκυτάλη παίρνει η ανάλογη παρέμβαση επί της οδού Χρυσανθέμων έξω από το 2ο-11ο Δημοτικό Σχολείο (φωτό), ενώ πριν από λίγες ημέρες παραδόθηκαν ολοκληρωμένα τα αντίστοιχα έργα στην γειτονιά της Καναπίτσας. Συγκεκριμένα: στην οδό Κιθαιρώνος έξω από το 12ο Νηπιαγωγείο και το 3ο Δημοτικό και στην οδό Αγίου Νεκταρίου μπροστά από την είσοδο του 13ου Δημοτικού Σχολείου (φωτό).

unnamed (3)

Ειδική μέριμνα για την κυκλοφορία στην Καναπίτσα

Προκειμένου να αποφορτιστεί κυκλοφοριακά η γειτονιά της Καναπίτσας, ιδιαίτερα δε μπροστά από το 13ο Δημοτικό, ο Δήμος προχωρά βήματα περαιτέρω. Με αίτημά του στην Τροχαία ζητά να αυξηθεί ο χρόνος που ανάβει το πράσινο φανάρι στην έξοδο της οδού Αγίου Νεκταρίου προς την Ιφιγενείας, ούτως ώστε η διέλευση των οχημάτων να γίνεται πιο άνετα, χωρίς να σχηματίζεται κίνηση στο συγκεκριμένο σημείο.

unnamed (2)

Ποιοι δρόμοι ήπιας κυκλοφορίας έχουν διαμορφωθεί μέχρι στιγμής

Τα έργα διαμόρφωσης δρόμων ήπιας κυκλοφορίας αφορούν σημεία στο σύνολο των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων της πόλης, με παρεμβάσεις σύμφωνες με τα πρότυπα που υποδεικνύουν οι Κτιριακές Υποδομές (πρώην ΟΣΚ), όπως η διαμόρφωση παρτεριών, η διεύρυνση των πεζοδρομίων, η ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού κ.α.unnamed (5)

Ήδη οι βασικές εργασίες ολοκληρώθηκαν, πέραν από τα τρία προαναφερθέντα σχολεία της Καναπίτσας,: στα νηπιαγωγεία στην διασταύρωση των οδών Πεντέλης και Ζωοδόχου Πηγής, στο 6ο Δημοτικό Σχολείο, Πεντέλης & Πέτρουλα και στο 7ο Δημοτικό επί της οδού Ν. Καζαντζάκη.

 

Facebook Comments