Δ.Λιανός: Για ποιο λόγο παραιτήθηκα από το συνδυασμό του κ. Θωμάκου

42629096_112114076426978_2224696852060569600_nΓια ποιο λόγο παραιτήθηκα από το συνδυασμό του κ. Θωμάκου και θέτω υποψηφιότητα ως Δήμαρχος Κηφισιάς:

Εάν άρχιζα να απαριθμώ τους λόγους που με οδήγησαν στην παραίτησή μου από το συνδυασμό του δημάρχου, θα χρειαζόμουν πολλές σελίδες αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα. Θα περιοριστώ, λοιπόν, στους δύο πιο βασικούς.

Κατά πρώτον, η εμπειρία μου από τη γενική λειτουργία του Δήμου, είναι θλιβερή. Υπεύθυνος για αυτή την εικόνα είναι στο μεγαλύτερο βαθμό ο κ. Θωμάκος, που δεν κατόρθωσε να αντιληφθεί τι σημαίνει πραγματικά να είσαι δήμαρχος στο Δήμο Κηφισιάς, όπως αυτός οριζόταν από το Νόμο του Καλικράτη, τις ιδιαίτερες ανάγκες των τριών κοινοτήτων και τις σημαντικές δεσμεύσεις που είχε αναλάβει στο υποτιθέμενο πρόγραμμά του, όπου υποσχόταν τα πάντα στους πάντες προκειμένου να κερδίσει τη θέση του Δημάρχου, από τον προηγούμενο εξίσου ακατάλληλο κ. Χιωτάκη, που το 2014 παρέδωσε την Κηφισιά σε κακά χάλια.

Όλο το χρονικό διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και τον Ιούλιο του 2018 που παραιτήθηκα, προσπάθησα να παράξω το καλύτερο δυνατόν στους τομείς ευθύνης μου, ως Αντιδήμαρχος Εκάλης, υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας και υπεύθυνος για το στόλο των οχημάτων και το λοιπό μηχανολογικό εξοπλισμού του Δήμου, υπό αντίξοες πολλές φορές συνθήκες, τόσο λόγο των σημαντικών προβλημάτων που παραλάβαμε από τη διοίκηση του κ. Χιωτάκη, όσο και τα διάφορα προβλήματα στη γενική λειτουργία του Δήμου, λόγω και της αβελτηρίας, απραξίας και αναποτελεσματικότητας του κ. Θωμάκου. Όλο αυτό το διάστημα προσπάθησα στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, παρόλο που υπήρξαν πραγματικά αρκετές φορές που είχα σκεφθεί να παραιτηθώ από πολύ νωρίτερα, να ανταποκριθώ στις ανάγκες των δημοτών που με τίμησαν με την ψήφο τους.

Για όλα τα παραπάνω και πολλά περισσότερα, αποφάσισα ότι αξίζουμε μια καλύτερη διοίκηση στο Δήμο και γι’ αυτό το λόγο διεκδικώ το Δήμο Κηφισιάς. Μετά από αυτή την απόφασή μου ήταν φυσικό, θέλοντας να φερθώ έντιμα, τόσο απέναντι στους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του κ. Θωμάκου αλλά και απέναντι στον ίδιο, σε αντίθεση με πολλούς άλλους οι οποίοι μέχρι τελευταίας στιγμής παρέμεναν ενώ διαφωνούσαν ανοικτά διαπραγματευόμενοι ευνοϊκούς όρους για τους εαυτούς τους, να παραιτηθώ και ανεξαρτητοποιήθηκα δημιουργώντας το νέο συνδυασμό “ΠΟΛΗ ΞΑΝΑ Γίνεται”.

Facebook Comments