Αντιδράσεις για τα έξυπνα παγκάκια στον Δήμο Κηφισιάς

1-247-e1542112384301Πολλές είναι οι αντιδράσεις για την τοποθέτηση  από τον Δήμο  Κηφισιάς έξυπνων «ηλιακών παγκακίων» σε έξι σημεία των Δημοτικών Ενοτήτων Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας και Εκάλης

Το έξυπνο παγκάκι είναι μια καινοτομία που εντάσσεται στις ολοκληρωμένες δράσεις «Έξυπνης Πόλης» (Smart City) του Δήμου Κηφισιάς.

Οι αντιδράσεις προέρχονται από αντιπάλους της  διοίκησης Θωμάκου, προφανώς ο χρόνος της τοποθέτησης  μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές, να είναι η αφορμή για τα αρνητικά σχόλια.

Όμως  κάποια στιγμή θα πρέπει οι δήμοι να είναι τολμηροί και να βλέπουν το μέλλον με άλλη ματιά γιατί πέρα από την επίλυση των καθημερινών προβλημάτων  θα πρέπει οι τοπικές κοινωνίες να αποδεχτούν τα οφέλη της τεχνολογίας όταν μάλιστα δεν επιβαρύνει το περιβάλλον.

Το στοίχημα πρέπει να κερδηθεί και μακάρι και άλλοι δήμοι να εφαρμόσουν ανάλογες πρακτικές , αν μάλιστα δούμε τι κάνουν άλλοι δήμοι,όπως πχ τα  Τρίκαλα, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρηθεί η αντιπολιτευτική τακτική και κριτική.

3-140-e1542112424894

Τα έξυπνα παγκάκια, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, προσφέρουν στους χρήστες πολλές περισσότερες υπηρεσίες από την ανάπαυση. Πρόκειται για έναν ολοκληρωμένο ψηφιακό σταθμό διευκολύνσεων. Διαθέτουν ενσωματωμένες κυψέλες που μετατρέπουν την ηλιακή ενέργεια σε ηλεκτρική, ενώ παράλληλα διαθέτουν δύο θύρες USB, όπου καθένας μπορεί να φορτίσει οποιαδήποτε ηλεκτρική συσκευή και 1 θύρα επαγωγικής φόρτισης όπου μπορεί να γίνει η φόρτιση χωρίς καλώδιο, εφόσον τα κινητά διαθέτουν τεχνολογία επαγωγικής φόρτισης.

Εντυπωσιακή είναι η παρουσία τους το βράδυ καθώς όταν πέφτει το φως του ήλιου φωτίζονται με μπλε χρώμα. Επιπροσθέτως, υπάρχει ένας αισθητήρας, ώστε σε περίπτωση βροχής τα παγκάκια να απενεργοποιούνται, αποφεύγοντας έτσι την άσκοπη κατανάλωση ενέργειας. Αξίζει να σημειωθεί πως έχουν τη δυνατότητα παροχής δικτύου wi-fi, η οποία πρόκειται να ενεργοποιηθεί.6-91-e1542112478542

Τα σημεία που τοποθετούνται τα έξυπνα παγκάκια είναι τα ακόλουθα:

  • Δημαρχείο Κηφισιάς

  • Άλσος Κηφισιάς

  • Πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου Νέα Κηφισιά

  • Πλατεία 28ης Οκτωβρίου Νέα Ερυθραία

  • Πάρκο Ανδρέα Παπανδρέου Νέα Ερυθραία

  • Παιδική Χαρά «Β. Σφηκάκη» Εκάλη

Facebook Comments