2η Ενιαία γιορτή των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κηφισιάς

87f7eb98-287a-4724-9768-51575301a5d4Με χορό, ζωντάνια, και χαμόγελα γέμισαν οι μικροί φίλοι το Αθλητικό Κέντρο “Ι Ζηρίνης” στο πλαίσιο της 2ης Ενιαίας γιορτής των Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών του Δήμου Κηφισιάς, που πραγματοποιήθηκε την  Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος καλωσόρισε τους παραβρισκόμενους και  ευχαρίστησε την μεγάλη οικογένεια των παιδικών σταθμών γονείς, παιδαγωγούς και όλους όσοι συνεργάστηκαν και βοήθησαν για τη γιορτή. Ο κ. Θωμάκος  μίλησε για τα δέκα διαμάντια, τους παιδικούς σταθμούς του Δήμου μας, που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από αρκετά ιδιωτικά σχολεία προσχολικής εκπαίδευσης τόσο σε υποδομές όσο και σε παιδαγωγικό έργο. Επίσης εξήρε το έργο των εντεταλμένων Δημοτικών Συμβούλων  των Παιδικών Σταθμών Γιάννη Παντελεάκη και  Κλεοπάτρας Χατζοπούλου που εργάζονται με αγάπη και μεράκι για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών αλλά και για την οργάνωση της μεγάλης καλοκαιρινής γιορτής.

Περίπου 400 παιδιά ντυμένα με πανέμορφες  στολές συμμετείχαν στην μουσικοχορευτική εκδήλωση που ετοίμασαν με τους παιδαγωγούς τους, με θέμα «Το δαχτυλίδι της καρδιάς». Οι λιλιπούτειοι φίλοι χορεύοντας στους ήχους γνωστών κινηματογραφικών μουσικών επιτυχιών αναζητούσαν το πολυπόθητο μαγικό δαχτυλίδι που θα τους βοηθούσε να εκφράσουν μέσα από την τέχνη, τα δυνατότερα συναισθήματα τους.

Το καλλιτεχνικό κομμάτι επιμελήθηκαν οι μουσικοί Κατερίνα Διαμαντάρα, Κωνσταντίνα Τζιλίρα,  και οι θεατρολόγοι Πέτρος Μιχαλάς,  Μπέλλα Μπότση και Φέλη Μόσχος, καθώς και όλοι οι παιδαγωγοί. Τα σκηνικά ήταν δημιουργία της   Ευαγγελίας Καραστέργιου.

 Μετά τη γιορτή ακολούθησε ένα μεγάλο πάρτι επιβράβευσης των παιδιών. Οι μικροί φίλοι χόρεψαν και  διασκέδασαν υπό τους ήχους της μουσικής του συγκροτήματος «Λάχανα και Χάχανα» του Τάσσου Ιωαννίδη.

Η φετινή γιορτή για τους μικρούς  φίλους είχε και τις καινοτομίες της καθώς οι εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παιδικών Σταθμών Κηφισιάς και Νέας Ερυθραίας Γιάννης Παντελεάκης και Κλεοπάτρα Χατζοπούλου εκτός από μια πετυχημένη γιορτή ήθελαν να στείλουν και ένα κοινωνικό μήνυμα και να ευαισθητοποιήσουν γονείς και παιδιά.

Στο πλαίσιο της γιορτής ο Σύλλογος «Όραμα Ελπίδας», ενημέρωσε τους γονείς για τους σκοπούς της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, «Όραμα Ελπίδας». Μάλιστα πάνω από  50 γονείς γράφτηκαν και οι ίδιοι ως δότες.

Επιπλέον στα παρασκήνια και μέχρι να αρχίσει η γιορτή ήταν κοντά στους λιλιπούτειους φίλους η εταιρία PLAYMOBIL HELLAS, με τις ζωντανές φιγούρες της όπου τους πρόσφερε δημιουργική απασχόληση με  διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο μέχρι να βγουν στην σκηνή.

 

Facebook Comments