11ος Γύρος Κηφισιάς “Αντίκες και Λουλούδια”

230daa93-5aa2-4c56-896e-4f85b0876247Θαυμαστές των «καλλονών της ασφάλτου» και όχι μόνο, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά και να φωτογραφήσουν τα ιστορικά μοντέλα αυτοκινήτων που με μεράκι και κόπο διατηρούνται σε άριστη κατάσταση από τους ιδιοκτήτες τους.

Εκατό περίπου νοσταλγικά παλαιά αυτοκίνητα στολισμένα με μαγιάτικα στεφάνια διέσχισαν τους δρόμους του Δήμου Κηφισιάς, την Κυριακή 8 Μαΐου 2016, και προσέλκυσαν τα βλέμματα των πολιτών και των επισκεπτών, στο πλαίσιο του  11ου Γύρου Κηφισιάς «Αντίκες και Λουλούδια» που συνδιοργάνωσαν η ΦΙΛΠΑ και η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Κηφισιάς.

Τα ιστορικά αυτοκίνητα στολίστηκαν  με το πατροπαράδοτο «στεφάνι», δίνοντας μια ανοιξιάτικη νότα στην εκδήλωση που συνδέεται άμεσα με την μεγάλη γιορτή στον Δήμο, την 62η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.578ee7fb-4846-43d0-93d7-a4ed5d8f920e

Οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στο σημείο εκκίνησης (πλατεία Ελαιών στη Νέα Κηφισιά) και ξεκίνησαν την διαδρομή τους μετά το σήμα εκκίνησης από τον Δήμαρχο Κηφισιάς κ. Γιώργο Θωμάκο. «Στις δυσκολίες που όλοι αντιμετωπίζουμε δίνουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας με το ράλι αντίκας» τόνισε ο κ. Θωμάκος και πρόσθεσε «ευχαριστούμε τους λάτρεις του ωραίου που με κόπο διατηρούν σε άριστη κατάσταση αυτά τα σπάνια αυτοκίνητα».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φίλων Παλαιού Αυτοκινήτου και Μοτοσικλέτας κ. Δημήτρης Βερναδάκης ευχαρίστησε όσους και όσες συμμετείχαν στην εκδήλωση αλλά και τον εμπνευστή του «Αντίκες και Λουλούδια»  Ιωάννη Λαδάκη.

Η μοναδική αυτή εκδήλωση συγκεντρώνει κάθε χρόνο τα βλέμματα των επισκεπτών καθώς είναι ένα ευχάριστο ταξίδι σε παλαιότερες εποχές νοσταλγικές αναμνήσεις. Η καταπράσινη διαδρομή την οποία διασχίζουν τα αυτοκίνητα στην Κηφισιά, την Ερυθραία, την Εκάλη με κατάληξη στο ξενοδοχείο Δεκέλεια δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο.

 

Facebook Comments