«Παιδεία Για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα»

   «Παιδεία Για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα» λέγεται το βιβλίο στη συγγραφή του οποίου συμμετείχαν 20  εξειδικευμένοι επιστήμονες με μακρόχρονη εμπειρία στον χώρο της υγείας και των κοινωνικών επιστημών, με στόχο την πρόληψη του καπνίσματος στο μαθητικό πληθυσμό μέσα από την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.
Τα μέλη της επιστημονικής ομάδας του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Δήμου Κηφισιάς – ΟΚΑΝΑ «Προνόη»  Σωτηρία Μακαρώνη,    Αρχοντούλα Αλεξάκη- Αναστασοπούλου και η  Βασιλική Αλεξάκη, η οποία συμμετείχε επιπλέον και στην  επιμέλεια του βιβλίου, συμμετείχαν στην συγγραφική ομάδα  του βιβλίου,  που παρουσιάστηκε στις 9 Ιουνίου 2016 στο Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας στην Αθήνα.  Επιστημονικά υπεύθυνος του βιβλίου είναι ο καθηγητής  Παναγιώτης Μπεχράκης, Πνευμονολόγος – Εντατικολόγος , τ. Αν. Καθηγητής στο Παν. Harvard  και Πρόεδρος της  Εθνικής Επιτροπής για τον Έλεγχο του Καπνίσματος.

Στην παρουσίαση του βιβλίου,  μίλησαν ο υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Νίκος Φίλης, ο Αναπληρωτής Πρύτανης ΕΚΠΑ, Ναπολέων Μαραβέγιας, ο Διευθυντής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Παναγιώτης Μπεχράκης, ο Διευθυντής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εθνικής Τράπεζας και του Ομίλου, Νικόλαος Μαρινάκος, η Αντιδήμαρχος στο Δήμο Αθηναίων Μαρία Στρατηγάκη και η Aντιπρόεδρος Public Affairs του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, Κλώντια Καρύδη – Μπενοπούλου.  Την εκδήλωσε έκλεισε ο Γιάννης Μπεχράκης, Φωτογράφος, βραβείο Πούλιτζερ 2016.

Σκοπός του βιβλίου, κατά κύριο λόγο, είναι να  ενημερωθούν οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς για όλα όσα θα ήθελαν να γνωρίζουν πρώτα οι ίδιοι για  το κάπνισμα και στη συνέχεια να τα επικοινωνήσουν στα παιδιά και στους εφήβους.

Με την ευγενή χορηγία της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος και τη γενναιόδωρη υποστήριξη του Behrakis Foundation της Βοστώνης των ΗΠΑ, το βιβλίο «Παιδεία Για Έναν Κόσμο Χωρίς Κάπνισμα» θα διατίθεται δωρεάν σε όλα τα σχολεία σε έντυπη, καθώς και σε ηλεκτρονική μορφή στον ιστότοπo: www.smokefreegreece.gr

Η επιστημονική ομάδα του Κέντρου Πρόληψης «Προνόη» έχει μακροχρόνια συνεργασία  για παρεμβάσεις του καπνίσματος :  με το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και άλλους φορείς καθώς η πρόληψη και η διακοπή του καπνίσματος αποτελεί μια από τις βασικές προτεραιότητες του παρεχόμενου έργου του.

 

Facebook Comments