Με δράσεις ανακύκλωσης και καθαρισμού εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στον Δήμο Κηφισιάς

08b6f3f2-d388-43e1-84a2-3465991a25f6Με δράσεις ανακύκλωσης και καθαρισμού εορτάστηκε στο Δήμο Κηφισιάς η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σύμμαχοι του Δήμου και της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος, που οργάνωσε τις εκδηλώσεις, υπό την εποπτεία της Εντεταλμένης Συμβούλου Περιβάλλοντος Δρ. Ρ. Χαριτοπούλου, περίπου 350 παιδιά έδωσαν το παράδειγμα με ενέργειες για την ανακύκλωση.

Την Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 με σύνθημα «Γιορτάζουμε τη Γη! Μια ζωγραφιά ένα μήνυμα…» οι μαθητές των 1ου, 2ου, 5ου Δημοτικών Σχολείων Κηφισιάς, 1ου, 2ου, 3ου Δημοτικών Ν. Ερυθραίας, και του Δημοτικού Σχολείου Εκάλης, ευαισθητοποίησαν τον κόσμο με τα πλακάτ που κατασκεύασαν ενώ παράλληλα μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στο κέντρο της πόλης.

Την ίδια μέρα και με την συμβολή  της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης δημιουργήθηκε «Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης» στο κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πολύ επιτυχημένης εκδήλωσης τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πώς να ανακυκλώνουν υλικά ενώ παίζουν.

Παράλληλα στο Δημαρχείο Κηφισιάς και σε άλλα Δημοτικά Κτίρια τοποθετήθηκαν από μαθητές μπλε καλαίσθητοι κάδοι ανακύκλωσης χαρτιού και κάδοι για την συγκέντρωση καπακιων για κοινωνικό σκοπό.

Την Κυριακή 5 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε δράση καθαρισμού στον Κηφισό από την Διεύθυνση περιβάλλοντος & Πρασίνου, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας του Δήμου και κατοίκους, ενώ μέχρι την Παρασκευή συνεχίζονται τα Σεμινάρια Πρόληψης Αποβλήτων με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης στην αίθουσα Στ. Βόλκος στο Δημαρχείο Κηφισιάς, ώστε να ενημερωθούν τα στελέχη του Δήμου και δημότες για δυνατότητες ανάληψης δράσεων πρόληψης.

 

Facebook Comments