ΚΕΔΕ: 3 Δεκεμβρίου, 8η Συνεδριακή Διάσκεψη ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας διοργανώνουν την 8η Συνεδριακή Διάσκεψη που λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας θα διεξαχθεί υβριδικά μέσω τηλεδιάσκεψης την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου.

Μέσα από τον δημοκρατικό διάλογο και τη συμμετοχή του κόσμου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η ΚΕΔΕ καταγράφει και επικαιροποιεί τις θέσεις της και τοποθετείται στις νέες προκλήσεις που καλούνται να αντιμετωπίσουν Δήμαρχοι και αιρετοί.

Οι σημαντικές προτάσεις και τα συμπεράσματα όλων των Συνεδριακών Διασκέψεων θα αποτελέσουν τη βάση για τον διάλογο της ΚΕΔΕ με το Υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου για την Πολυπεπίπεδη Διακυβέρνηση, τις νέες αρμοδιότητες, την καταστατική θέση των αιρετών, και τις αλλαγές που απαιτούνται για μια σύγχρονη και ακόμη πιο αποτελεσματική Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Με αφορμή την 8η Συνεδριακή Διάσκεψη, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε:

«Παρά τις δυσκολίες και την αγωνία όλων μας για τις συνέπειες της πανδημίας, η ΚΕΔΕ, και το σύνολο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουμε πλήρη επίγνωση των προκλήσεων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε για το αύριο της Ελλάδας.

Οι Συνεδριακές Διασκέψεις, έχουμε ήδη την εμπειρία των επτά προηγούμενων, μας έχουν δώσει την ευκαιρία μέσα από δημοκρατικό διάλογο να ξαναφτιάξουμε τον χάρτη της επόμενης μέρας για μια Τοπική Αυτοδιοίκηση με λόγο, πόρους, και όραμα για να εκπληρώνουμε όλα όσα περιμένουν οι πολίτες που μας εμπιστεύονται.
Οι νέες ξεκάθαρες αρμοδιότητες, μακριά από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος, με τις αλλαγές στον 4412, η συμμετοχή μας στο Ταμείο Ανάκαμψης και στη διαχείριση τμήματος του ΕΣΠΑ θα κάνουν την Αυτοδιοίκηση ένα αποτελεσματικό εργαλείο ανάπτυξης της πατρίδας μας».

Facebook Comments