Το απίστευτο οδοιπορικό μιας εγκύου στις “σκοτεινές μέρες” του Δήμου Διονύσου

Η σχετική ανάρτηση της Καλλιόπης Σαββοπούλου (Kelly Savvopoulou):
Αγαπητοί φίλοι
Ακόμη και τα πιο δύσκολα προσπαθώ να τα περνάω με χαμόγελο, με χιούμορ , με υπομονή, καλοπροαίρετα βλέποντας και στα πιο αρνητικά την θετική τους πλευρά .
Δευτέρα 15 του μήνα:
Την διακοπή ρεύματος και στην συνέχεια και του νερού, στον προνομιούχο Δήμο Διονύσου, την αντιμετώπισα με χιούμορ και ψυχραιμία .
Εμπιστεύτηκα τον Δήμο μου, στις δεσμεύσεις– ανακοινώσεις του
• για την πλήρη ετοιμότητα του ενόψει της Μήδειας,
• την δέσμευση τους ότι είναι ικανοί να καλύψουν έκτακτα απρόβλεπτα συμβάντα ή για την περίπτωση που συμπολίτες χρειάζονται βοήθεια και απαιτείται επειγόντως να μετακινηθούν αλλά δεν μπορούν λόγω των καιρικών συνθηκών (ευπαθείς ομάδες, νεφροπαθείς, έγκυοι κλπ), θα λειτουργούν τα κινητά τηλέφωνα 6936 575232 (Εντεταλμένος Σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας και Καθημερινότητας, Χρήστος Πέππας) και 6936 575234 (Αντιδήμαρχος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης, Γιούλα Λακαφώση)
• το ότι 40 τουλάχιστον μηχανήματα του Δήμου Διονύσου είναι σε ετοιμότητα, προκειμένου να παραμείνει ανοιχτό το δευτερεύον οδικό δίκτυο του Δήμου για οποιαδήποτε μετακίνηση
Αισθάνθηκα ασφαλής στο σπίτι μου, στον Δήμο μου!
Είχα ετοιμάσει και κάποια καλούδια να υπάρχουν σε περίπτωση (λογικά ολιγόωρης) διακοπής ρεύματος, είχα και ξύλα στην άκρη , για πάν ενδεχόμενο και περίμενα να απολαύουμε οικογενειακές όμορφες στιγμές στον υπέροχο – προνομιούχο Δήμο Διονύσου και στην όμορφη Σταμάτα μας με τις υπέροχες εικόνες.
Ένοιωθα ασφαλής (Σαφώς όχι με τις τα καλούδια που ετοίμασα … )
Μα τελικά δεν ήμουν ασφαλής ήμουν Αφελής…
Ξημερώματα Τρίτης 16 Φεβρουαρίου είδα ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά στην εγκυμονούσα κόρη μου (νύφη μου) . Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον επίσης αποκλεισμένο από τα χιόνια γιατρό της και από την περιγραφή που του κάναμε
μας είπε να πάει αμέσως σε εφημερεύον νοσοκομείο .
Τι πιο λογικό να χρησιμοποιήσω τα τηλέφωνα που είχε δώσει ο Δήμος Διονύσου για το λόγο αυτό για τα επείγοντα έκτακτα περιστατικά.
Ειδοποίησα λοιπόν ΕΓΚΑΙΡΩΣ δηλαδή από τις 8:00 π.μ η ωρα το πρωί της Τρίτης τους αρμόδιους στον Δήμο, για το επείγον περιστατικό εγκύου σε κίνδυνο και για τον απεγκλωβισμό της (πεσμένα δέντρα και χιόνι) ώστε να μπορέσει να έρθει ασθενοφόρο.
Η ώρα περνούσε και παρ όλες τις συνεχόμενες ενοχλήσεις μου, ότι η έγκυος μου είναι σε κίνδυνο και τις δεσμεύσεις ότι έρχονται, φτάσαμε από τις 8:00 το πρωί στις 20:00 το βράδυ και κανένας δεν μπορούσε να κάνει τίποτα από τον Δήμο για τον απεγκλωβισμό της.
Η κατάσταση τραγική: ο Δήμος αδιαφόρησε εγκληματικά και χάθηκε από το πρωί πολύτιμος χρόνος κοροϊδεύοντας με , λέγοντας μου την μια στέλνω μεγάλο εκχιονιστικό….
Κατά τις 14:00 βλέποντας ότι δεν έχει γίνει τίποτε, παρά τις εκκλήσεις μου, με κάθε μέσο από εμένα αλλά και μέσω τρίτων προσπαθώντας μια επικοινωνία, τελικά λαμβάνω κατά τις 14:30 περίπου την δέσμευση ότι έρχονται τώρα .
Λέω στο κοριτσάκι μου υπομονή παιδί μου , έρχονται, υπομονή δεν είμαστε οι μόνοι που έχουν αναγκη! Έχουν γνώση του περιστατικού… έρχονται τώρα …
Κατά τις 17:30 περίπου ακούω κάποιον να μιλάει έξω με τον άντρα μου καθώς μπαινοβγαίναμε, «να δούμε αν έρχονται» και τον ακούω να μιλάει με κάποιον, λέω τώρα Να! ήρθαν θα τον ανοίξουν τον δρόμο
Ήταν όμως ένας υπάλληλος του Δήμου ο Κώστας που μας είπε ότι τελικά το εκχιονιστικό δεν μπορεί να έρθει γιατί έχει πέσει ένα δέντρο και πρέπει να κοπεί και ότι είχε πολύ χιόνι. Είπε να μεταφέρουμε την έγκυο στα χέρια ή με καρέκλα σε ένα δρόμο κατηφορικό με μισό μέτρο χιόνι. Να την πάνε δηλαδή μέχρι τον κάτω δρόμο την Μ Αλεξάνδρου που ήταν ανοιχτή. Μέχρι εκεί υπήρχε η εντολή !
Ακούγοντας την συζήτηση που είχε αναπτυχθεί για το τι είχε έρθει ο Δήμος να κάνει και μέχρι που έφτανε η βοήθεια του στην έγκυο γυναίκα με συσπάσεις από νωρίς τα ξημερώματα, όσο και να προσπαθούσα να συγκρατηθώ του είπα : θα πάρεις το κορίτσι μου με καρέκλα μέσα στο χιόνι μέσα στην γλίστρα να το χάσω; εσένα ποιος θα σε κρατήσει ( σούπερμαν ), που πήγαν τα 40 μηχανήματα του Δήμου;
Τι μου έφταιγε και ο άνθρωπος, αλλά πάλι τι; Με αυτά που έλεγε έπρεπε να ντρεπόταν, την κατάσταση την έβλεπε, ότι αυτό που έλεγε ήταν παράλογο και έβαζε σε κίνδυνο όλους μας.
Παίρνει τηλέφωνο αυτός κάπου, προφανώς αυτόν που του έδωσε την εντολή όπως μου είπε και φεύγει αφού μου ξεκαθάρισε ότι μηχάνημα δεν έρχεται να καθαρίσει και βέβαια δεν του έδινα το κοριτσάκι μου να το μεταφέρει στην καρέκλα.
Σε λίγο κατά τις 18:30 – με 19:00 περίπου ακούω έναν θόρυβο και βγαίνω έξω και βλέπω ένα παλικάρι, ερχόμενος από Πιπεροπούλου, να κόβει ξύλα κλαδιά, δέντρα που είχαν πέσει και είχαν κλείσει τον δρόμο.
Ήταν ο Γιάννης ο Χατζής να είναι καλά το παλληκάρι και μέσα στην αγωνία μου του λέω : αργήσατε!!! γιατί δεν υπάρχει προτεραιότητα στα συμβάντα; γιατί αργήσατε τόσο πολύ ; από το πρωί έχω ειδοποιήσει για το άνοιγμα του δρόμου γιατί εχω εγκυο γυναίκα ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ
Μου απάντησε: από το πρωί κόβω πεσμένα δέντρα, κλαδιά και ανοίγω δρόμους! Εμένα πριν λίγο με ενημέρωσαν και συνέχισε το παλληκάρι μέσα στο κρύο να κόβει δέντρα και κλαδιά.
Ερχόταν πίσω από το Γιάννη ένα μικρό μπομπ κατ
Γύρισα προς το σπίτι μου να πάω στο κοριτσάκι μου να του πω ήρθαν … να μην φοβάται πια …
Άκουγα και στον από κάτω δρόμο μου την Μεγάλου Αλεξάνδρου το μηχάνημα που καθάριζε και λέω να ρε έρχονται στα μισά του από πάνω δρόμου είμαι , τώρα που ο Γιάννης ο Χατζής έκοψε τα ξύλα θα περάσει και το εκχιονιστικό και είμαστε οκ !
Όμως το μπομπ κατ δεν άνοιξε τον δρόμο.
Πήρα αμέσως τηλέφωνο και τους είπα ότι ηρθε ένα μπομπ κατ αλλά δεν έγινε δουλειά και μάλιστα απόρησαν στο τηλέφωνο και ακουσα που είπαν μα καλά το μπομπ κατ στείλατε , έπρεπε να στείλετε το μεγάλο εκχιονιστικό… το οποίο βέβαια δεν ήρθε ποτέ….
Κλείνει η γραμμή , όπως ήμουν έξω παίρνω τηλέφωνο και ουρλιάζω το παιδί μου…
Δεν μπήκα στο σπίτι, πάγωσα πιο πολύ κι από το χιόνι όταν κατάλαβα την ασυνεννοησία και ανοργανωσιά τους, όταν κατάλαβα ότι δεν τους ενδιέφερε καν και ότι δεν είχαν πάρει σοβαρά το επείγον περιστατικό της εγκύου σε κίνδυνο, κάνοντας με να χάσω πολύτιμο χρόνο .
Ας μου έλεγε δεν μπορούμε δεν έχουμε μηχανήματα, πάρε την ΕΜΑΚ , πάρε την πυροσβεστική , όχι στέλνω, τωρα έρχονται και ότι άλλο, που με καθυστέρησε εγκληματικά!
Είχε νυχτώσει για τα καλά πια αποφάσισα να παλέψω με ότι μου έμεινε
Στο αυτοκίνητο μου τρέμοντας βάζω να φορτίσει μέσω του αναπτήρα του αυτοκινήτου το κινητό μου για να έχω μπαταρία λέω είμαι στο έλεος του Θεού τώρα ΤΕΛΟΣ . Τι θα έκανα θα την ξεγέναγα ;
Σκέφτομαι ποιόν να καλέσω για βοήθεια τότε πάει το μυαλό μου στον Θανάση τον Ντούλα που είχε κάνει μια ανάρτηση (παλαιότερα) και τον Σίμο τον Δεσύλα με την δική του την πρόσφατη ανάρτηση ότι θα βοηθήσουν όποιον χρειάζεται βοήθεια.
Χωρις να χάσω άλλο χρόνο τηλεφωνώ στον Θανάση τον Ντούλα και του λέω το περιστατικό ότι δηλαδή έχω έγκυο γυναίκα σε κίνδυνο και δεν υπάρχει πλέον χρόνος πρέπει να μεταφερθεί άμεσα στο νοσοκομειο. Μου λέει έρχομαι αλλά κλείσε σε παίρνω σε μισό.
Σκέφτηκα και αν τελικά δεν έρθει ; Δεν είχα καιρό για άλλες κουβέντες ούτε να παίζω με πιθανότητες
Έτσι έβγαλα την έκκληση – κραυγή βοήθειας στο ΦΒ, με τα μισόλογα που είδατε, για επείγον περιστατικό, και όχι για την έγκυο μου, για να μην τρελάνω και την μητέρα του κοριτσιού μου, που δεν μπορούσε να έρθει κοντά στο σπλάχνο της. Μάνα είμαι και καταλαβαίνω καθώς μάνα είμαι και καταλαβαίνω ότι έπρεπε να παλέψω για το κορίτσι μου και για το εγγόνι μου.
Όσοι με γνωρίζατε έστω και λίγο καταλάβατε και από τα μισόλογα πως κάτι πολύ μα πολύ σοβαρό μας είχε συμβεί … για να αναγκαστώ να βγάλω κάτι τέτοιο ….
Περασμένη ώρα , ούτε που θυμάμαι πια, ξεκινάει από ιδιώτες ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ η επιχείρηση διάσωσης της εγκύου σε κίνδυνο. Και από τα γραφόμενα των παιδιών, από αυτά που μου είπαν αλλά και την επικοινωνία μας περιγράφω τις λεπτομέρειες.
Ο Θανάσης και ο Σίμος προσπαθούσαν με δυσκολία να έρθουν καθώς δέντρα και καλώδια υπήρχαν παντού.
Μιλάγαμε με τον Θανάση και τον ακούω να λέει Κέλλυ αποκλειστήκαμε δεν πάει ούτε μπρός ούτε πίσω … πέφτει η γραμμή … Εγκεφαλικό κανονικά …
Ταυτόχρονα σχεδόν, σε εκείνο το χρόνο, στέλνει μήνυμα ο Νίκος ο Κοκκαλάς και λέει έρχομαι.
Παίρνω τηλέφωνο τον Νίκο και του λέω πάει για μαιευτήριο η νύφη μου αν δεν μπορέσει κάποιος άλλος θα την πάς;
Βλέπεις τι γίνεται από χιόνι εμείς δεν γίνεται όσο και αν θέλουμε ;
Προς τιμήν του, μου λέει το συζητάς ; έπρεπε να με έχεις πάρει από νωρίς .
Τα δευτερόλεπτα περνούν σαν ώρες.
Ξανά παίρνω στο τηλέφωνο τον Θανάση και μου λέει ήρθαμε από το γεφυράκι είμαστε στην Κολοκοτρώνη αλλά δεν έρχεται μέχρι το σπίτι σου το 4Χ4 γλιστράει και έχει και ένα πεύκο εδώ μπροστά. (Πέφτει το σήμα).
Παίρνω τηλέφωνο τον Σίμο τωρα , μου λέει δεν ανεβαίνουμε έχει πεύκο εδώ στην αρχή του δρόμου σου και πολύ χιόνι. Λέω τώρα τι ;
Μου λέει για καλή τύχη βρήκαμε τον Σάββα τον Τσακουμάκη στον δρόμο και του είπαμε να μας ανοίγει τον δρόμο να έρθουμε.
Επειδή ο Σάββας μπορεί να φτάσει εκεί που είσαι σου στέλνω τον Σάββα, βγάλε την κοπέλα να μπεί στο εκχιονιστικό του Σάββα να την φέρει εδώ που είμαστε για να την πάμε Νοσοκομείο.
Έρχεται από την κάτω μεριά της Κολοκοτρώνη ο Σάββας αμέσως πρόθυμο το παιδί, και μάλιστα για να μην περπατάει στο χιόνι η νυφη μου τον παρακάλεσα να γυρίσει το αμάξι και να μπορέσει να μπει απευθείας μέσα καθώς οι πονοι ήταν εντονοι και δεν άντεχε άλλο και να μην γλιστρήσει κι ολας .
Πράγματι το γυρίζει και βγάζουμε την έγκυο από το σπίτι με φακους κλπ και την βάζουμε στο εκχιονιστικό που οδηγούσε ο Σάββας. Βλέπουμε φώτα να πλησιάζουν από την μεριά της Πιπεροπούλου και λέω είναι ο Νίκος ο Κοκκαλάς, ποιος άλλος ; Μου λέει πραγματικά με δυσκολία ήρθα και αυτό γιατί μου είπες ότι υπηρχε η εγκυος σε κίνδυνο, δεν θα το πάλευα σε άλλη περίπτωση.
Παίρνει στο εκχιονιστικό ο Σάββας το κοριτσάκι μου και τον Πατέρα ο Κοκκαλάς και τους αφήνουν στην αρχή της Κολοκοτρώνη από κάτω, εκεί δηλαδή που περίμεναν ο Θανάσης και ο Σίμος για να πάνε σε όποιο Μαιευτήριο τους δέχονταν.
Επειδή δεν χώραγαν όλοι οδηγός συνοδηγός και η εγκυος με τον Πατέρα, ο Σίμος τους μετέφερε και μάλιστα να είναι καλά το παιδί με συνοδεία της αστυνομίας γρήγορα καθώς η έγκυος κοιλοπονούσε .
Όταν την παρέδωσε με ενημέρωσε αμέσως και μου τότε άρχισε να κυλά ξανά το αίμα στις φλέβες μου .
Θα ξεκινήσω με την σειρά που μπήκαν στην επιχείρηση διάσωσης της εγκύου τα ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ από τα φυλλοκάρδια μου
1. από τον Γιάννη τον Χατζή από το κλιμάκιο της Ροδόπολης που ΜΟΝΟΣ του το παλικάρι άνοιξε την Κολοκοτρώνη!
2. Θανάσης Ντούλας ΨΥΧΟΥΛΑ , ο Πρώτος που πήρα τηλέφωνο μετά από τις αναρτήσεις που είχε κάνει για παροχή βοήθειας σαν Θανάσης και μου είπε ναι έρχομαι με τον Σίμο και ήρθαν !
3. Σίμος Δεσύλλας Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ γιατί δεν σταμάτησε στιγμή να βρίσκει λύσεις σε προκύπτοντα εμπόδια να προβλέπει και το επόμενο πιθανό, να προνοεί και το επόμενο βήμα για την λύση βάζοντας γνωστούς και άγνωστους στην επιχείρηση απεγκλωβισμού
4. Μπερμπάντης Γιάννης ΦΙΛΟΤΙΜΟΣ ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα του Σίμου και με δικά του μέσα βοήθησε τον Θανάση και τον Σίμο να ξεμπλοκάρουν από πεσμένο δέντρο και να φτάσουν στον προορισμό τους .
5. Κοκκαλάς Νίκος Μόλις το έμαθε ,δεν δίστασε να έρθει να βοηθήσει.
6. Σάββας Τσακουμάκης Από τον Άγιο Στέφανο που ήταν και συνάντησε τα παιδιά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Σίμου για να πηγαίνει μπροστα να τους ανοίγει τον δρόμο και τελικά να καταφέρει να φτάσει μέχρι και το σπίτι παραμερίζοντας χιόνια και εμπόδια .
7. Εκείνος ο άγνωστος που αν και δεν καθάρισε τον δρόμο κατέβασε το χιόνι σε ένα σημείο όχι για να περάσει αυτοκίνητο αλλά για να μπορέσει ο Σάββας με το μικρό εκχιονιστικό όχημα να καθαρίσει για να περνάει όχημα και να ανέβει μέχρι το σπίτι
Σας είμαι ΕΥΓΝΩΜΩΝ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ
Είμαστε σε αναμονή για την χιονάτη μας και είστε ξεχωριστοί για εμένα, δεν έγραψα τυχαία τόσες λεπτομέρειες . Ήταν γιατί ήθελα να δείξω πόσο σημαντικό ρόλο παίζει η οποιαδήποτε κίνηση του κάθε ενός μας και πόσο μπορεί να επηρεάσει ένα αποτέλεσμα .
Πχ αν δεν ειχα πάρει τηλέφωνο τον Θανάση , αν ο Σίμος δεν ήταν τόσο προνοητικός και πολύστροφος συντονιστής, αν ο Γιάννης ο Χατζής δεν ερχόταν και έλεγε άσε τέτοια ώρα, να πάω να κόβω δέντρα μόνος, από το πρωί, αρκετά έκανα, έχω τόση κούραση, ο Νίκος ο Κοκκαλάς αν έλεγε καλά είμαι εδώ που κάθομαι στα ζεστά μια χαρά, κάποιος άλλος θα πάει ή δύσκολο να φτάσω χαμός ασε…
Ή ο Γιάννης ο Μπερμπάντης, με τι με τα χέρια να το κόψω ; που να το κουβαλάω τώρα από το σπίτι το πριόνι ;
Ή ο Σάββας αν έλεγε : ναι μωρέ θέλω αλλά δεν μπορώ γιατί κάνω περιπολία, άλλωστε πηγαίνετε εσείς εκεί μην πάμε όλοι . Κλπ κλπ κλπ κλπ
Όλους σας ευχαριστώ από καρδιάς ο κάθε ένας, ότι έκανε στον χιονιά αυτό, για την «χιονάτη», το έκανε με την καρδιά του και γι αυτό τα καταφέραμε και πήγε νοσοκομείο.
Ξεκίνησε η επιχείρηση διάσωσης με ιδιωτική πρωτοβουλία από τον Θανάση που πήρα τηλέφωνο.
Το ότι χρησιμοποίησαν διάφορα μέσα με δική τους παρέμβαση και ευθύνη πχ όχημα του Δήμου, δεν σημαίνει ότι ο Δήμος βοήθησε.
Θα βοηθούσε ο Δήμος αν από το πρωί , ανταποκρινόταν στο αίτημά μου . Αυτοκίνητο 4Χ4 θα βρίσκαμε, ιδιώτη .
Ναι ! είμαι ξεκάθαρη! όπως ξεκάθαρη είναι η ασυνεννοησία και η αδιαφορία του Δήμου σε ένα τέτοιο γεγονός βάζοντας ανθρώπινες ζωές σε κίνδυνο .
Αλήθεια πόσα και ποια συμβάντα σοβαρά είχαν ώστε να αφήσουν να κοιλοπονάει τόσες ώρες μια έγκυος … με τις όποιες συνέπειες…..
Σαφώς να μην αδικείται κανείς νιώθω πως υπάρχουν μικρά παιδιά , ασθενείς , ηλικιωμένοι , και εκείνοι αποκλεισμένοι απο τα αυτονόητα ! Τα πιο επείγοντα από το πρωί της Τρίτης πόσα ήταν;
Τέλος εκτιμώντας του Εθελοντές και τα κλιμάκια του Δήμου μας, οι οποίοι πάντα προσφέρουν απλόχερα το έργο τους, θέλω να δώσουν προσοχή όσοι τους συντονίζουν! Να τους αξιοποιούν σωστά και να μην σπαταλούν την ψυχή που οι εθελοντές μας δίνουν απλόχερα.
Μήπως να το δούμε λίγο πιο συντονισμένα το θέμα με τους Εθελοντές ;
Συγνώμη για το τόσο μεγάλο κείμενο αλλά ήθελα να βγεί η αληθεια προς αποφυγή παρόμοιων άσχημων καταστάσεων !
Να είστε όλοι καλά μου δίνει κουράγιο και ελπίδα η αγάπη σας ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΚΑΘΕ ΚΑΛΟ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ

Αγαπητοί φίλοι
Ακόμη και τα πιο δύσκολα προσπαθώ να τα περνάω με χαμόγελο, με χιούμορ , με υπομονή, καλοπροαίρετα…

Δημοσιεύτηκε από Kelly Savvopoulou στις Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021

Facebook Comments