Ορκίστηκε ο Γιάννης Καλαφατέλης

Παρουσία  κόσμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 31/8, στο κατάμεστο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου, η τελετή Ορκωμοσίας του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Διονύσου Γιάννη Καλαφατέλη καθώς και των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων.

Το κλίμα ήταν ιδιαίτερα πανηγυρικό, με την παρουσία συγγενών και φίλων των αιρετών όλων των παρατάξεων, ενώ την ορκωμοσία τέλεσε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ.Κύριλλος, συνεπικουρούμενος από τους εφημερίους και ιερείς των Ι. Ναών του Δήμου Διονύσου. 

Ο Γιάννης Καλαφατέλης, αναλαμβάνει Δήμαρχος Διονύσου από την 1η Σεπτεμβρίου 2019, παραλαμβάνοντας τα ηνία του Δήμου  από τον απερχόμενο Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη.

Στο πλαίσιο της τελετής Ορκωμοσίας, δόθηκε η δυνατότητα σύντομου χαιρετισμού σε όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίες εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Το λόγο πήρε ο επικεφαλής της παράταξης «Εύπολις, Συνεργασία Δημοτών» και δημοτικός σύμβουλος Κωστής Κουριδάκης, ο οποίος ευχήθηκε να υπάρχει συναίνεση και συνεργασία μεταξύ των δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων όλων των πολιτικών παρατάξεων, για την πρόοδο του Δήμου.

Στην ομιλία του ο νέος Δήμαρχος Διονύσου θέλησε να στείλει ξεκάθαρο μήνυμα συναίνεσης αλλά και συνεργασίας, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «Οι δημότες έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο, σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, το οποίο όλοι μας οφείλουμε να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε. Το μήνυμα αυτό κυρίως λέει, ότι ο Δήμος μας είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα, δημοτικούς συνδυασμούς και πολιτικά κόμματα. Συνεπώς, οφείλουμε ενωμένοι, Δημοτική Αρχή, Αντιπολίτευση, Δημοτικές Υπηρεσίες και δημότες, να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια, για το καλό του τόπου μας. Τουλάχιστον στα μεγάλα ζητήματα».

Σε  άλλο σημείο της ομιλίας του ανέφερε «Η παρουσία σας εδώ μας τιμά αλλά, παράλληλα, μας εναποθέτει και πολλές ευθύνες, τις οποίες αποδεχόμαστε και αναλαμβάνουμε, χωρίς προαπαιτούμενα και δεύτερες σκέψεις. Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά». 

Και συνέχισε λέγοντας χαρακτηριστικά «Πρέπει να δώσω, και να δώσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου, μια άνιση μάχη με το αδηφάγο τέρας της καθημερινότητας. Εκεί θα δοκιμαστούμε σκληρά επί 4 χρόνια. Πιστεύω βαθιά, ότι με πολύ μεράκι και ακόμη περισσότερη δουλειά, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την εικόνα και των 7 δημοτικών διαμερισμάτων, και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ποιότητα στη ζωή όλων μας και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη».

Η ομιλία του κου Καλαφατέλη είχε και μια ιδιαίτερη αναφορά στους νέους.

 «Προεκλογικά είχα πάρα πολλές συναντήσεις με τη νεολαία μας. Εκεί συνειδητοποίησα πως οι νέοι μας, ίσως περισσότερο από όλους, περιμένουν μια δημοτική αρχή η οποία θα μπορέσει να τους πλησιάσει, να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και να υλοποιήσει κάποιες από τις προτάσεις τους. Σήμερα λοιπόν θέλω να τους διαβεβαιώσω, πως από αύριο το δημαρχείο και ο χώρος  του δημοτικού συμβουλίου, παύει να είναι ένα κλειστό σύστημα εξουσίας για λίγους, αλλά ένας χώρος ανοιχτός, που τους περιμένει να καταθέσουν τις ιδέες τους και να τις εκφράσουν. Αυτό ισχύει και για όλους τους δημότες μας.» υπογράμμισε ο νέος Δήμαρχος Διονύσου.

Στο κάλεσμα του νέου δημάρχου Γιάννη Καλαφατέλη ανταποκρίθηκαν συγγενείς και φίλοι των εκλεγμένων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων αλλά και πολλοί δημότες, οι οποίοι πλαισίωσαν την εκκίνηση της θητείας της νέας δημοτικής αρχής, κατακλύζοντας ασφυκτικά το Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Στεφάνου.

 Στην εκδήλωση έδωσαν επίσης το «παρών» ο Γενικός Γραμματέας των υπηρεσιών υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος, οι βουλευτές Ανατολικής Αττικής Βασίλης Οικονόμου και Μαρία Απατζίδη, ο δήμαρχος Νέου Ηρακλείου Νίκος Μπάμπαλος, ο δήμαρχος Ωρωπού Γιώργος Γιασημάκης, ο δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο αναπληρωτής δήμαρχος Αμαρουσίου Στέφανος Τσιπουράκης, εκπροσωπώντας τον Δήμάρχο Αμαρουσίου Θεόδωρου Αμπατζόγλου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Νίκος Πέππας, Στέλιος Κοροβέσης, Ευρώπη Κοσμίδη και Ζωή Βαρέλη-Στεφανίδη, ο Πρόεδρος του ΣΠΑΠ Βλάσσης Σιώμος, ο Πρόεδρος των Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδος και δημοτικός σύμβουλος Παλλήνης Νεκτάριος Καλαντζής, ο αντιδήμαρχος Καπανδριτίου-Πολυδενδρίου του Δήμου Ωρωπού Χρήστος Τρομπούκης, ο πρώην αντιδήμαρχος και σύμβουλος διοίκησης του Ζαννείου Ιδρύματος Γιώργος Λιανός, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέου Ηρακλείου Γιώργος Πέτρου, η Αντιπρόεδρος της Ένωσης των δημοτικών μέσων Ελλάδος Μαίρη Αρώνη, η πολιτευτής Ανατολικής Αττικής Χαρά Ξάνθου, οι πρώην δήμαρχοι Αγίου Στεφάνου Διονύσης Σακελλαρίου και Παναγιώτης Βορριάς, ο καθηγητής της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και πρώην αντιδήμαρχος Ηλίας Υφαντής καθώς και εκπρόσωποι κομμάτων, Πρόεδροι τοπικών συλλόγων και φορέων του Δήμου Διονύσου, εκπρόσωποι του τύπου κ.α.

ΟΜΙΛΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
Σεβασμιώτατε, κυρίες και κύριοι βουλευτές, κύριοι Δήμαρχοι και περιφερειακοί σύμβουλοι, αγαπητές φίλες και φίλοι, 
Σας ευχαριστώ θερμά για την τιμητική παρουσία σας στην τελετή ορκωμοσίας των εκλεγμένων  του Δήμου Διονύσου.
Είναι η Τρίτη δημοτική αρχή για το Δήμο μας, και η δεύτερη στην οποία έχω την τιμή να προΐσταμαι. Αυτή τη φορά καλούμαστε να λειτουργήσουμε σε ένα πρωτόγνωρο περιβάλλον, λόγω του νέου θεσμικού πλαισίου, και παράλληλα να αντιμετωπίσουμε τα συσσωρευμένα προβλήματα, που αφορούν κυρίως στην καθημερινότητα των δημοτών μας.
Όμως γνωρίζουμε πολύ καλά πως πρέπει να κινηθούμε και θα το κάνουμε, δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε. Θα δράσουμε άμεσα και αποφασιστικά, γνωρίζοντας ότι δεν υπάρχει η πολυτέλεια για περίοδο χάριτος. Η διαχείριση της πραγματικότητας απαιτεί άμεσες ενέργειες.
Προεκλογικά είχα πάρα πολλές συναντήσεις με τη νεολαία μας. Εκεί συνειδητοποίησα πως οι νέοι μας, ίσως περισσότερο από όλους, περιμένουν μια δημοτική αρχή η οποία θα μπορέσει να τους πλησιάσει, να αφουγκραστεί τις ανάγκες τους και να υλοποιήσει κάποιες από τις προτάσεις τους.
Σήμερα λοιπόν θέλω να τους διαβεβαιώσω, πως από αύριο το δημαρχείο και ο χώρος  του δημοτικού συμβουλίου, παύει να είναι ένα κλειστό σύστημα εξουσίας για λίγους, αλλά ένας χώρος ανοιχτός, που τους περιμένει να καταθέσουν τις ιδέες τους και να τις εκφράσουν. Αυτό ισχύει και για όλους τους δημότες μας.
Όλοι εμείς εδώ, ο καθένας με το δικό του τρόπο και ανεξάρτητα από παρατάξεις, κόμματα και αντιθέσεις, αγαπάμε το δήμο Διονύσου. Είναι ο τόπος μας, είναι οι μνήμες μας, είναι οι άνθρωποί μας.
Από αύριο, μια νέα τετραετία ξεκινά, με πολλά όνειρα και προσδοκίες, με νέους στόχους και επιδιώξεις, με πολλή ενέργεια και δύναμη, αλλά και ορμή για φυγή προς τα μπρος.
Η παρουσία σας εδώ μας τιμά αλλά, παράλληλα, μας εναποθέτει πολλές ευθύνες, τις οποίες αποδεχόμαστε και αναλαμβάνουμε, χωρίς προαπαιτούμενα και δεύτερες σκέψεις. Είμαστε αποφασισμένοι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δουλέψουμε σκληρά.
Επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο μια προσωπική αναφορά. Δεν ήταν για μας όλα τα προηγούμενα χρόνια εύκολα. Κάποιες φορές πέσαμε και σηκωθήκαμε, αλλά ποτέ δεν τα παρατήσαμε. Και τώρα είμαστε εδώ, ενώπιόν σας.
Σας κοιτάζουμε λοιπόν στα μάτια, και σας λέμε ότι θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας, για να  δικαιώσουμε την εμπιστοσύνη που μας δείξατε. 
Με την ευκαιρία, θέλω να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες, όχι μόνο τις δικές μου, αλλά και των εκλεγμένων συμβούλων μας και του συνόλου των αξιόλογων στελεχών της «Δύναμης Ευθύνης», προς τους συνδημότες μας που μας τίμησαν με την απλόχερη εμπιστοσύνη τους, και μας ανέθεσαν τη διαχείριση των κοινών για τα επόμενα 4 χρόνια. 
Θέλω όμως να ευχαριστήσω κι εκείνους που δεν μας ψήφισαν, ελπίζοντας ότι θα τους πείσουμε στην πορεία μέσα από το έργο μας.
Θα ήθελα να μου επιτρέψετε σήμερα, να ευχαριστήσω από καρδιάς και την οικογένειά μου, στην οποία συμπεριλαμβάνω και αρκετούς φίλους που στάθηκαν δίπλα μου, σαν οικογένεια. Θα κάνω μία ιδιαίτερη αναφορά στη γυναίκα μου και την κόρη μου, για την αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση που μου προσέφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Για να είμαι σήμερα εδώ, ενώπιόν σας. Δέσποινα και Αντωνέλα σας ευχαριστώ.
Σήμερα, δώσαμε το νενομισμένο όρκο.
Για εμάς δεν είναι μια τυπική διαδικασία, γιατί πιστεύουμε πάνω απ’όλα στο «από Θεού άρξασθαι». 
Αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του Δήμου σε μία πολύ ιδιαίτερη και μεταβατική περίοδο.Σε μία περίοδο που η κρίση στην Ελλάδα,  παρά τις υπαρκτές δυσκολίες, δείχνει να υποχωρεί σιγά σιγά, και καινούριες ελπίδες για ανάπτυξη και πρόοδο γεννιούνται. 
Εμείς, ως νέα δημοτική αρχή, έχουμε την υποχρέωση να γιατρέψουμε τις πληγές του παρελθόντος, και να βάλουμε το Δήμο μας σε μια νέα πορεία ανάπτυξης και προόδου. 
Η σημερινή ορκωμοσία λοιπόν, σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας, δημιουργικής πορείας για τον Δήμο μας.
Με τη συμμετοχή και συμπαράσταση των εργαζομένων του Δήμου και όλων των δημοτών μας, είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε το Δήμο σε πρότυπο αποτελεσματικής λειτουργίας.
Αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές μας  είναι η χρηστή διοίκηση, η σύγχρονη οργάνωση, η συλλογικότητα, η διαφάνεια,  και η αξιοκρατία.
Μα πάνω και πέρα από όλα, θα επιδιώξουμε την αποτελεσματικότητα, από την οποία και θα κριθούμε τελικά, μετά από την ολοκλήρωση της θητείας μας.
Θα προσπαθήσουμε να είμαστε μια χρήσιμη δημοτική αρχή, προς όφελος όλων των πολιτών. Χωρίς ταμπέλες, διχαστικές λογικές και τεχνητούς διαχωρισμούς. 
Οι πρόσφατες εκλογές αποτελούν παρελθόν και η κρίση των πολιτών είναι νωπή. Μέχρι τις επόμενες δημοτικές εκλογές μας περιμένει πολλή δουλειά. Σε αυτή την προσπάθεια, στην κυριολεξία δεν περισσεύει κανείς. 
Κυρίες και Κύριοι,
Οι δημότες έχουν στείλει ένα ξεκάθαρο, σαφέστατο και ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση, το οποίο όλοι μας οφείλουμε να κατανοήσουμε και να σεβαστούμε.
Το μήνυμα αυτό κυρίως λέει, ότι ο Δήμος μας είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα, δημοτικούς συνδυασμούς και πολιτικά κόμματα.
Συνεπώς, οφείλουμε ενωμένοι, Δημοτική Αρχή, Αντιπολίτευση, Δημοτικές Υπηρεσίες και δημότες, να συνεργαστούμε αποτελεσματικά και με ανιδιοτέλεια, για το καλό του τόπου μας. Τουλάχιστον στα μεγάλα ζητήματα.
Ο όμορφος Δήμος μας, ο Δήμος Διονύσου, διαθέτει σπουδαία συγκριτικά πλεονεκτήματα, που παραμένουν, χρόνια τώρα, ουσιαστικά αναξιοποίητα.
Το κυρίαρχο ζητούμενο είναι πλέον:
– Η αλλαγή νοοτροπίας, με νέο ήθος και ύφος στην εξουσία
– Η χρηστή Διοίκηση και Διαχείριση
– Η Διαφάνεια παντού
– Η ανάπτυξη σε τοπικό επίπεδο και η αποκεντρωμένη λειτουργία, όπου αυτό είναι εφικτό.
Για αυτό το λόγο, με σεβασμό στο θετικό έργο των προηγουμένων διοικήσεων, αλλά και με αμείωτη και αταλάντευτη αποφασιστικότητα για όλα όσα πρέπει να βελτιωθούν στο Δήμο μας, απευθύνω κάλεσμα ενότητας και συνεργασίας, προς:
όλες τις δημοτικές παρατάξεις,
όλους τους δημοτικούς και τοπικούς συμβούλους,
όλα τα πολιτικά πρόσωπα, ανεξαρτήτως κομμάτων,
όλους τους δημότες, και ιδιαίτερα, προς αυτούς που επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντικά στον τόπο μας.
Όλοι μαζί, ενωμένοι, μπορούμε:
να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία τις προκλήσεις των καιρών,
να επιλύσουμε τα προβλήματα του τόπου μας,
να δημιουργήσουμε θετικά πρότυπα για την κοινωνία μας και, τέλος,
να μετατρέψουμε το όραμα όλων μας, σε απτή πραγματικότητα, μετρήσιμη για τον καθένα και την καθεμία.
Από την πλευρά μας, ως νέα Δημοτική Αρχή, έχουμε ήδη αφουγκρασθεί με μεγάλη προσοχή, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε καθ’όλη τη διάρκεια της θητείας μας, όσα καθημερινά μας εκφράζουν και υποδεικνύουν οι συνδημότες μας.
Ανταποκρινόμενοι στις δικές τους αγωνίες και ανάγκες, από αύριο κιόλας, θέτουμε ως άμεση προτεραιότητα την αποκατάσταση και επίλυση των οξυμένων προβλημάτων, σε θέματα μείζονος σημασίας όπως η καθαριότητα, και κυρίως τα σκουπίδια, η στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, η υγεία, η συντήρηση του οδικού δικτύου, η αποχέτευση και αρκετά άλλα. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην τους διαψεύσουμε. 
Γνωρίζω πολύ καλά ότι δεν θα έχουμε περίοδο χάριτος.
Πρέπει να δώσω, και να δώσουμε μαζί με τους συνεργάτες μου, μια άνιση μάχη με το αδηφάγο τέρας της καθημερινότητας. Εκεί θα δοκιμαστούμε σκληρά επί 4 χρόνια. Πιστεύω βαθιά, ότι με πολύ μεράκι και ακόμη περισσότερη δουλειά, θα μπορέσουμε να αλλάξουμε την εικόνα και των 7 δημοτικών διαμερισμάτων, και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη ποιότητα στην ζωή όλων μας και ιδιαίτερα των συμπολιτών μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.
Πάνω από όλα για εμάς είναι οι άνθρωποι.
Οι συμπολίτες μας.
Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Δεσμεύομαι, να είμαι Δήμαρχος όλων των πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικών πεποιθήσεων και δημοτικών παρατάξεων, και να δώσω μάχες για να εξυπηρετηθούν τα νόμιμα δικαιώματά τους.
Δεσμεύομαι ως Δήμαρχος, να επιδιώξω ειλικρινή και έντιμη συνεργασία με όλους τους δημοτικούς συνδυασμούς, και να αξιοποιήσω κάθε ικανό και έντιμο στέλεχος,  που θέλει να προσφέρει, ακόμη και αν δεν προέρχεται από τον δικό μας συνδυασμό.
Τελειώνοντας:
Εύχομαι καλή θητεία και καλή επιτυχία προς όλους τους αιρετούς, τόσο της  συμπολίτευσης όσο και της αντιπολίτευσης.
Από αύριο πιάνουμε δουλειά !
Σας ευχαριστώ πολύ όλες και όλους!

 

 

Facebook Comments