Φωτιά στη Σταμάτα: Βλέπουν εμπρησμό εξ αμελείας – Νέα προσαγωγή μελισσοκόμου

Αρνείται κάθε ανάμειξη μέχρι στιγμής – Ελεύθεροι αφέθησαν οι πρώτοι 4 προσαχθέντες μελισσοκόμοι- Δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τους σχετίζει με την έναρξη της πυρκαγιάς – Ωστόσο, οι Αρχές εκτιμούν ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάπνισμα μελισσιού

Σε νέα προσαγωγή μελισσοκόμου προχώρησαν οι Αρχές, στο πλαίσι της έρευνας για την φωτιά στη Σταμάτα. Πρόκειται για ακόμα έναν μελισσοκόμο , ο οποίος μέχρι στιγμής αρνείται κάθε εμπλοκή του στην έναρξη της φωτιάς. Ωστόσο, σε εμπρησμό εξ αμελείας αποδίδουν αρχές και κάτοικοι σε Σταμάτα, Διόνυσο και Ροδόπολη, τις πυρκαγιές οι οποίες ξέσπασαν σήμερα το μεσημέρι, προκαλώντας συναγερμό στην Πυροσβεστική, την Αστυνομία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Νωρίτερα, είχαν  γίνει από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού του Πυροσβεστικού Σώματος οι πρώτες τέσσερις προσαγωγές.  Οι προσαχθέντες μελισσοκόμοι αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο που να τους σχετίζει με την έναρξη της πυρκαγιάς. Αρμόδιες πηγες λένε ωστόσο , πως η φωτιά ξεκίνησε- κατά πασα πιθανότητα από μελίσσια, ενώ σε όλα τα σημεία πριν από λίγες ημέρες η γενική Γραμματεια πολιτικής προστασίας είχε προχωρήσει σε καθαρισμών κλαδιών, ξερών χόρτων και κομμένων δέντρων. Αυτός ήταν άλλωστε και ο λογος που η φωτιά «μαζεύτηκε» σχετικά γρήγορα και δεν πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Οι φωτιές στα διαφορετικά σημεία τέθηκαν υπό μερικό έλεγχο λίγο μετά τις τέσσερις το μεσημέρι, με τις πηγές από το πυροσβεστικό σώμα να αναφέρουν στο protothema.grπως έχουν καεί ή υποστεί ζημιές δεκάδες σπίτια, καθώς και αρκετά αυτοκίνητα.

Οι μαρτυρίες που κατέγραψε ο δημοσιογράφος του protothema.gr, Χρήστος Χατζησπύρου ήταν σοκαριστικές. «Όλα έγιναν πολύ ξαφνικά. Κάηκε σπίτι κοντά στο δικό μας. Ακούγαμε για τη Σταμάτα και ξέσπασε και εδώ φωτιά άγνωστο πως. Μας είπαν να φύγουμε από τα σπίτια μας. Δεν έχουν σχέση οι δύο φωτιές. Ήταν εμπρησμοί καθαροί. Κάποιος περνούσε και πετούσε γκαζάκια. Έπιασαν τα πεύκα. Δεν ξέρω τι πέταξαν, στουπιά, γκαζάκια», δήλωσε κάτοικος της περιοχής. «Δεν υπάρχει τρόπος να προστατευτείς. Δεν είμαστε σε δάσος. Είναι δυνατόν να φεύγουμε για τη δουλειά μας και να γυρνάμε έντρομοι να προστατεύσουμε τις περιουσίες μας», συνέχισε η ίδια γυναίκα.

Στάχτη έχουν γίνει αρκετά σπίτια και αυτοκίνητα στην περιοχή της Ροδόπολης. Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη της περιοχής, Βασίλη Κλεφτάκη, 20 σπίτια έχουν καεί ή έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές. «Δραματική είναι η κατάσταση αυτή την ώρα. Η φωτιά είναι προς την δική μας την πλευρά και έχει φτάσει στη λεωφ. Διονύσου. Δόθηκε μάχη για να μην πάει η φωτιά προς τον οικισμό “Γαλήνη” και μέχρι ώρας αυτό φαίνεται να το έχουν πετύχει οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η φωτιά τώρα έχει φύγει από εκεί, πέρασε απέναντι στην Μητροπολίτου και έχει μπει στο Κόκκινο Χωράφι καίει δάσος αυτή την ώρα. Από τον αέρα ξεφυτρώνουν παντού φλόγες», είχε πει νωρίτερα σήμερα στο protothema.gr.

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: www.protothema.gr
Facebook Comments