Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες: “ΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΤΙΠΟΤΑ”

Ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης του Δήμου Διονύσου, “Διόνυσος Ανοιχτοί Ορίζοντες”, σχετικά με τα μέτρα του Δήμου για την πανδημία:
Πραγματικά είναι να απορεί κανείς για το ποιες είναι πραγματικά οι προτεραιότητες που έχει η δημοτική αρχή του Δήμου Διονύσου εν μέσω πανδημίας.
Παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις τόσο της παράταξής μας όσο και των υπολοίπων Δημοτικών δημοτικών παρατάξεων από το πρώτο lockdown μέχρι σήμερα ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΜΙΑ πρωτοβουλία δεν έχει αναλάβει η δημοτική αρχή για την στήριξη οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας που πλήττεται πλην των μέτρων που επιβάλει η κεντρική κυβέρνηση.
Δεν έχουν υπάρξει επιπρόσθετα μέτρα ελέγχου και προφύλαξης κατά της πανδημίας εκτός του Δήμαρχείου σε κανένα άλλο χώρο μαζικής συγκέντρωσης δημοτών.
Δεν έχουν βοηθηθεί συλλογικότητες οι οποίες εξακολουθούν εν μέσω lockdown να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπως οι φιλοζωικοί σύλλογοι ούτε με την τυπική ετήσια επιχορήγησή τους , όπως και όλοι οι υπόλοιποι αθλητικοί και πολιτιστικοί σύλλογοι.
Ακόμα και σήμερα δεν έχει προμηθευτεί ο Δήμος covid test τόσο για τους εργαζόμενους του όσο και για ανθρώπους που δεν δύνανται να τα κάνουν ιδιωτικά (αυτές τις μέρες γίνεται προσπάθεια για κάτι τέτοιο, και αφού βρισκόμαστε στην κορύφωση του δεύτερου κύματος της πανδημίας και αφού έχουμε κρούσματα σε εργαζόμενους του Δήμου).
Δεν έχουν βοηθηθεί κατά κανένα τρόπο οι πληττόμενες τοπικές επιχειρήσεις πλην των υποχρεωτικών μέτρων της κυβέρνησης.
Δεν έχει βοηθηθεί η εκπαιδευτική κοινότητα κατά κανένα τρόπο με παροχή για παράδειγμα ηλεκτρονικών υπολογιστών ή tablets σε μαθητές που δεν έχουν αντίστοιχη υποδομή αλλά ούτε και οικονομική δυνατότητα να την αποκτήσουν.
Για να μην θεωρηθεί ότι λαϊκίζουμε, όλα τα παραπάνω είναι μέτρα που έχουν ήδη εφαρμοστεί σε δήμους γειτονικούς αλλά ακόμα και επαρχιακούς με πολύ μικρότερες δυνατότητες τόσο σε πόρους όσο και σε ανθρώπινο δυναμικό από τον Δήμο Διονύσου.
Αντί όλων αυτών ο Δήμος μας προβαίνει στην ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ χριστουγεννιάτικου διάκοσμου αντί του ποσού των 75.000 ευρώ περίπου. Το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε προμήθεια 400 tablets που θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους περισσότερους αν όχι όλους από τους μαθητές που βρίσκονται στην δυσχερή θέση να μην μπορούν να συμμετέχουν ούτε καν στην τηλεκπαιδευση.
Η δημοτική αρχή επιλέγει να φωταγωγήσει μια πόλη σε lockdown και όχι να παρέχει την δυνατότητα σε μαθητές να συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία , όπως αυτονόητα δικαιούνται.
Σήμερα μέσω της παρέμβασης της Κας Κανακάρη ζητάμε για άλλη μια φορά το αυτονόητο , με ελάχιστο κόστος ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕ τις ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, των σχολείων του Δήμου ώστε να μπορούν να ανταποκρίνονται στις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης , ασχοληθείτε εκτός από τα χριστουγεννιάτικα και διαγωνισμούς που όζουν και με τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας.
Facebook Comments