Το «καυτό 21» της Ανοιξης

5287020143-0.pornes
Το «καυτό» θέμα του studio 21 στην Άνοιξη απασχολεί την τοπική κοινωνία με τις γνώμες να διίστανται.

Είναι γεγονός ότι η λειτουργία οίκου ανοχής στην περιοχή έχει προκαλέσει ερωτηματικά  και προβληματισμό, με  το ερώτημα: «Τι θα γίνει αν πάρει άδεια ένας οίκος ανοχής τώρα; Θα “ξεφυτρώσουν” κι άλλοι αργότερα, σαν τα μανιτάρια;».

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο τον τελευταίο καιρό καθότι καινούργιο. Αρκετοί είναι αυτοί που κλείνουν το μάτι αλλά αρκετοί είναι κι αυτοί που εναντιώνονται.

Το ότι δεν είναι μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης κρίνεται θετικά.

Οι απόψεις  είναι πολλές κι ενδιαφέρουσες, όμως το βασικό ερώτημα είναι πότε και πως αδειοδοτήθηκε.

Την απάντηση καλείται να δώσει ο δήμαρχος.a1e207e5-3273-4c7d-a2b5-21ac16e9aa06

Σε ό,τι αφορά τα σημεία στα οποία επιτρέπεται η εγκατάσταση τέτοιων δράσεων, ο νόμος 2734/1999 προβλέπει ότι δεν μπορεί να γίνει σε απόσταση μικρότερη των 200 μέτρων από ναούς, σχολεία, νοσοκομεία, αθλητικά κέντρα, πλατείες ή παιδικές χαρές, πράγμα που εκ των πραγμάτων σημαίνει ότι δύσκολα μπορεί να αναπτυχθεί τέτοια δραστηριότητα σε οικιστικό ιστό.4b002230-d1ca-4948-8e1c-40cf77148d57

Πιο συγκεκριμένα, για τις απαγορεύσεις εγκατάστασης, ο νόμος αναφέρει: «Δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων σε διατηρητέα ή παραδοσιακά κτήρια, καθώς και σε χώρους που δεν είναι κύριας χρήσεως και δεν πληρούν τους όρους του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού. Επίσης, δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση σε κτήρια που απέχουν, σε ακτίνα λιγότερο από 200 μέτρα, από ναούς, σχολεία, νηπιαγωγεία, φροντιστήρια, παιδικούς σταθμούς, νοσηλευτικά ιδρύματα, κέντρα νεότητας, αθλητικά κέντρα, οικοτροφεία, βιβλιοθήκες και ευαγή ιδρύματα, καθώς και από πλατείες και παιδικές χαρές. Με απόφαση του δημοτικού ή κοινοτικού συμβουλίου μπορεί να αυξάνονται οι προαναφερόμενες αποστάσεις και να καθορίζονται και άλλα κτήρια, στα οποία δεν επιτρέπεται η εγκατάσταση εκδιδομένων με αμοιβή προσώπων, καθώς και οι αποστάσεις μεταξύ οικημάτων, στα οποία μπορούν τα εν λόγω πρόσωπα να εγκαθίστανται».

 

Facebook Comments