Σκουρλέτης: “δεν υπογράφω την μελέτη για τα διόδια…”

Αντίθετος  στην εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Βαρυμπόμπης και Α/Κ Αγ. Στεφάνου εμφανίστηκε, σήμερα 5 Αυγούστου  2016,ο  Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Πάνος Σκουρλέτης.

Την αντίθεσή του ο κ.Σκουρλέτης την εξέφρασε,  με δηλώσεις του  στην συγκέντρωση αντιπροσωπείας κατοίκων των δήμων Διονύσου και Κηφισιάς, εξω από το Υποργείο.

Οι δήμαρχοι  Κηφισιάς και Διονύσου  Γιώργος Θωμάκος και Διονύσης Ζαμάνης επέδωσαν στον Υπουργό το παρακάτω ψήφισμα  για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων που αφορά στην εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Βαρυμπόμπης και Α/Κ Αγ. Στεφάνου,

ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΚΑΙ  ΚΗΦΙΣΙΑΣ

 

εκφράζουμε την αντίθεση μας στην έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και την υπογραφή Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, η οποία θα οδηγήσει στην εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στον Α/Κ Βαρυμπόμπης και Α/Κ Αγ. Στεφάνου.

 

Τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου αλλά και το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής έχουν γνωμοδοτήσει αρνητικά καθώς οι αναμενόμενες άμεσες και έμμεσες περιβαλλοντικές επιπτώσεις για τους κατοίκους των Δήμων μας, τους εργαζομένους και τους επισκέπτες της περιοχής μας είναι δυσμενείς, όπως άλλωστε έχουμε ήδη εκφράσει.

 

Επιπλέον βέβαιη είναι η υπέρμετρη κυκλοφοριακή  επιβάρυνση του τοπικού οδικού δικτύου, από την υπερτοπική ακόμη και βαριά κυκλοφορία που θα επιβαρύνει κατοικημένες περιοχές, με αποτέλεσμα την διαρκή κυκλοφοριακή συμφόρηση και την περιβαλλοντική υποβάθμιση των Δήμων μας.

 

Οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου βρισκόμαστε σε ετοιμότητα για προσφυγή στα Διοικητικά Δικαστήρια της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων – στην απευκταία περίπτωση που αυτή υπογραφεί.

 

ΖΗΤΟΥΜΕ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ 

 

ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ

 

 

Την μη υπογραφή της Απόφασης Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων

 

 

Ο Δήμαρχος Διονύσου                                           Ο Δήμαρχος Κηφισιάς

 

 

Ζαμάνης Διονύσιος                                                   Θωμάκος Γιώργος


DSCN0404DSCN0405DSCN0401

DSCN0408DSCN0409DSCN0393DSCN0387DSCN0378

 

DSCN0372DSCN0376

Facebook Comments