Σκουρλέτης για τα διόδια: ξέρω που βάζω την υπογραφή μου (βίντεο)


Η πρώτη επίσημη δέσμευση για το θέμα της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων είναι το αποτέλεσμα της σημερινής (5/8/2016) συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των πολιτών των Δήμων Κηφισιάς και Διονύσου έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου αποφάσισαν η συγκέντρωση τους να πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά, στο κέντρο λήψης της απόφασης, δηλαδή έξω από το Υπουργείο Περιβάλλοντος. Αυτή την περίοδο, το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, της οποίας η κύρωση θα οδηγήσει στην εγκατάσταση πλευρικών σταθμών διοδίων στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγ. Στεφάνου.
Ο αρμόδιος υπουργός κ. Πάνος Σκουρλέτης δεσμεύθηκε στους Δημάρχους Κηφισιάς και Διονύσου Γιώργο Θωμάκο και Διονύση Ζαμάνη, καθώς και στους συγκεντρωμένους πολίτες ότι δεν πρόκειται να υπογραφεί Περιβαλλοντική Μελέτη για την υλοποίηση του σχεδιασμού των πλευρικών διοδίων λέγοντας χαρακτηριστικά πως προσέχει που βάζει την υπογραφή του. 21
Ο κ. Σκουρλέτης δήλωσε πως με βάση την ανάπτυξη του ευρύτερου οικιστικού ιστού, είναι αδιανόητο να υπάρχουν διόδια στο ύψος της Βαρυμπόμπης και του Αγίου Στεφάνου. Ο συγκεκριμένος δρόμος δεν είναι ένας κλειστός εθνικός δρόμος και ουσιαστικά εξυπηρετεί την καθημερινότητα των πολιτών. Πρόσθεσε μάλιστα πως είναι 100% αντίθετος στο να υπάρξουν πλευρικά διόδια στις συγκεκριμένες περιοχές. Ωστόσο διευκρίνισε πως το δικό του υπουργείο έχει μόνο την ευθύνη για την περιβαλλοντική αδειοδότηση και όχι για την σκοπιμότητα του έργου.«Θα πράξουμε ανάλογα και στο μέτρο των ευθυνών που μας αναλογούν, ώστε να μην γίνει πράξη κάτι τέτοιο. Πρέπει να υπάρξει μια συνολική αναθεώρηση του σχεδιασμού για να μην υλοποιηθούν ποτέ τα συγκεκριμένα διόδια» τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός, ο οποίος επεσήμανε πως η θέση αυτή είναι απόλυτα εναρμονισμένη με αυτή του συναρμόδιου Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων.

Facebook Comments