Ίσως …γίνει καλός δήμαρχος ο Ζαμάνης

SAM_0283“Παρά τις συνεχείς ενημερώσεις/ενοχλήσεις χωρίς κάποια ανταπόκριση, προς τον δήμο Διονύσου και συγκεκριμένα στον δήμαρχο , κ. Ζαμάνη, για τους κινδύνους που υπήρχαν λόγω της επί πολλά χρόνια, ετοιμόρροπης μάντρας του γηπέδου μπάσκετ του ΤΥΠΕΤ, σήμερα 07/06/2016 με την έντονη βροχόπτωση η συγκεκριμένη μάντρα υποχώρησε με αποτέλεσμα ένα μεγάλο κύμα από λασπόνερα να κατεδαφίσει την μάντρα του σπιτιού μας, την πόρτα του υπογείου με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει ολόκληρο το υπόγειο και να δημιουργηθούν τεράστιες καταστροφές. Καταγγέλλω την αμέλεια του δήμου και την πλήρη αδιαφορία προς το γενικό και πολύχρονο πρόβλημα αλλά και την σημερινή τους αδιαφορία που ακόμα και τώρα 4 ώρες μετά δεν έχει έρθει κανείς να δει αν χρειαζόμαστε κάποια βοήθεια. Επιπλέον, θα κινηθούμε νομικά.”

Αυτή είναι η επιστολή αγανακτισμένου δημότη του δήμου Διονύσου και  κατοίκου Αγίου Στεφάνου, ο οποίος μας την έστειλε λίγες ώρες μετά την καταστροφική βροχόπτωση. Όμως προχθές, 8 Ιουνίου μια μέρα μετά , έγινε ο απολογισμός δράσης και συντονισμός ενεργειών για τη θεομηνία της 7ης Ιουνίου 2016 στο Δημαρχείο Δήμου Διονύσου,  υπό τον Δήμαρχο Διονύση Ζαμάνη και τη συμμετοχή των Αντιδημάρχων Ευαγγ. Λυρούδια, Β. Κοκμοτού, Στ. Μαγγίνα και Β. Ρηγοπούλου, του Γενικού Γραμματέα του Δήμου Μιχάλη Χρηστάκη, του εντεταλμένου συμβούλου Πολιτικής Προστασίας Π. Τσούκα, των δημοτικών συμβούλων Αγγ. Πέππα και Π. Ταουξή και υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη σύσκεψη ο δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι: “Ο Δήμος στο μέτρο των δυνατοτήτων του αντέδρασε άμεσα και στάθηκε δίπλα στους πολίτες…”.Όπως στάθηκε στον καταγγέλλοντα δημότη.

Επιπλέον, συνεργεία με μηχανικούς του Δήμου καταγράφουν όλες τις ζημιές, σε συνεργασία με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων, και θα συνεχίσουν να το κάνουν και τις επόμενες μέρες.

Δηλαδή τέτοια είναι η συνεργασία με τους προέδρους των Δημοτικών Κοινοτήτων , που φρόντισε ο δήμαρχος Σάκης Ζαμάνης να μην τους καλέσει να συμμετάσχουν στην σύσκεψη….

“Ο Δήμος είχε φροντίσει να καθαρίσει εγκαίρως τα φρεάτια, τους αγωγούς όμβριων υδάτων και τα ρέματα αλλά η ποσότητα του νερού ξεπέρασε κάθε προηγούμενο” .Τι είχες Γιάννη, τι είχα πάντα…

 «Υπήρξε άμεση ενημέρωση των δημοτών αναφορικά με τις αρχές στις οποίες μπορούσαν να απευθύνονται …»

Προφανώς ο δήμαρχος εννοεί τη σελίδα facebook του δήμου .

Εκτός αν εννοεί την συνεργασία με τα τοπικά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης , την έκδοση και διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων σε όλους τους δημότες ,τις σχετικές ενημερώσεις και ασκήσεις στα σχολεία ,ΚΑΠΗ κλπ.

Ο Τάσος Μπάση, μετείχε της συσκέψεως….;

Ίσως στο μέλλον να υπάρχει πρόληψη, να ενημερώνονται οι δημότες νωρίτερα, να είναι σε ετοιμότητα οι υπηρεσίες , να λειτουργεί το συντονιστικό κέντρο πολιτικής προστασίας , τα οχήματα του δήμου να είναι σε ετοιμότητα και  οι οδηγοί πολιτικής προστασίας στη θέση τους και όχι στα καλαθοφόρα, ίσως…

Ευτυχώς υπάρχουν οι εθελοντές. 

Facebook Comments