Χρήστος Σπίρτζης: Τέλος τα διόδια μέσα στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων

%ce%ba%ce%b9%ce%bd%ce%b7%cf%84%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%af%ce%b7%cf%83%ce%b7

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο  Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος  Σπίρτζης δήλωσε ότι δεν θα πληρώνουν διόδια οι μόνιμοι κάτοικοι και ήδη στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων.

Μάλιστα  το Υπουργείο έχει έρθει σε συνεννόηση με τους παραχωρησιούχους και έχει συμφωνήσει για συγκεκριμένες προβλέψεις σχετικά με τους μόνιμους κατοίκους.

«Σε βήματα υλοποιείται αυτή η συμφωνία βήμα – βήμα. Πολύ πιο σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, ή αντίστοιχων Δήμων δεν θα πληρώνουν διόδια στα όρια του Δήμου τους», δήλωσε ο Υπουργός, προσδιορίζοντας την υλοποίηση του μέτρου αυτού μέσα στο 2017. «Αυτό θα γίνει μέσα στο ’17, σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου. Μέσα στο ’17, λοιπόν, δεν θα πληρώνουν διόδια οι μόνιμοι κάτοικοι» τόνισε.

«Έχουν προβλεφθεί εκπτώσεις για τους πολύ συχνούς χρήστες που είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και είναι εργαζόμενοι σε όμορο Δήμο, όπως έχουν προβλεφθεί να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιστεύω ότι αυτά όφειλαν να τα έχουν οι συμβάσεις στην αρχή, όποιο και να ήταν το οικονομικό μοντέλο», είπε ο κ Σπίρτζης.

Σε ερώτηση μάλιστα για τη διαδρομή Αθήνα – Θεσσαλονίκη όπου το κόστος της αεροπορικής μετακίνησης είναι φθηνότερο σε σχέση με την οδική μετακίνηση ο κ. Σπίρτζης απάντησε: «Έχουμε κακές συμβάσεις στους αυτοκινητόδρομους. Όφειλαν όσοι έκαναν αυτές τις συμβάσεις να έχουν προβλέψει σε περιόδους κρίσης, υπάρχουν αυτά τα εργαλεία, να κρατιούνται οι τιμές των διοδίων χαμηλά και να μπορείς να έχεις ως μεταβλητή το χρόνο της παραχώρησης».

 

Facebook Comments