Συνάντηση του Προέδρου της ΚΕΔΕ με τον Γ.Γ Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδη

879511d0-4bb6-436f-b06e-3038729bfd09Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης πραγματοποίησε σήμερα συνάντηση εργασίας με το Γενικό Γραμματέα Καταπολέμησης της Διαφθοράς Γ. Βασιλειάδη, στα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας με στόχο την ενίσχυση της διαφάνειας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και την θωράκιση των προληπτικών μηχανισμών κατά της διαφθοράς.

Κατά τη συζήτηση υπήρξε πλήρης ταύτιση απόψεων ως προς την κοινή στόχευση που είναι η αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών οι οποίες υποθάλπουν τη διαφθορά, δυσχεραίνουν την εύρυθμη λειτουργία των Δήμων και κατά συνέπεια την προσπάθεια παροχής ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη.

Μεταξύ άλλων εξετάστηκαν θέματα όπως η διαμόρφωση ειδικής στρατηγικής για την ενίσχυση της ακεραιότητας και την καταπολέμηση της διαφοράς στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με έμφαση στις θεσμικές παρεμβάσεις στους ελεγκτικούς μηχανισμούς, σε πρωτοβουλίες για τον έλεγχο των διαδικασιών με στόχο την πρόληψη της διαφθοράς, αλλά και στην υιοθέτηση ενός κώδικα γενικών αρχών δεοντολογίας για τα αιρετά στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπρόσθετα στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της πρόληψης κρουσμάτων διαφθοράς συζητήθηκαν και θέματα που σχετίζονται με την ενίσχυση του έργου των μονάδων εσωτερικού ελέγχου στους Δήμους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Πατούλης τόνισε τα εξής:

«Με τον κ. Βασιλειάδη είχαμε μία ιδιαίτερα γόνιμη και εποικοδομητική συζήτηση. Η διάθεση συνεργασίας και από τις δύο πλευρές είναι δεδομένη. Συμφωνήσαμε να συμπλεύσουμε με τρόπο παραγωγικό και ουσιαστικό προκειμένου να ενισχύσουμε τη θεσμική θωράκιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης απέναντι στην αδιαφάνεια και τη διαφθορά. Μας ενδιαφέρει πρωτίστως η πρόληψη και όχι η καταστολή. Σε αυτή τη μάχη θα είμαστε συνοδοιπόροι».

 

Facebook Comments