Αυτοψίες στα ρέματα της Αττικής, λόγω ΙΑΝΟΥ

0
218

Με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής Γ. Πατούλη και με αφορμή το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η ΕΜΥ, τα τεχνικά συνεργεία της Περιφέρειας, από σήμερα το πρωί έχουν εντατικοποιήσει περαιτέρω τους ελέγχους και τις αυτοψίες σε όλα τα ρέματα της Αττικής, που ήδη διενεργούν σε καθημερινή βάση όλο το χρόνο, με έμφαση σε αυτά που είναι σε ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, με στόχο την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων.

Παράλληλα πραγματοποιούν ενδελεχείς ελέγχους για τη διαπίστωση τυχόν προβλημάτων, προκειμένου να παρέμβουν άμεσα για την αποκατάστασή τους.

Ειδικότερα σήμερα τα τεχνικά κλιμάκια της Περιφέρειας πραγματοποίησαν αυτοψία στη Ρεματιά Χαλανδρίου όπου διαπιστώθηκε η καθαρότητα του ρέματος από τις πηγές μέχρι τα κατάντη σε μήκος 6 χλμ. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στο ρέμα Σαπφούς στο Μαρούσι, όπου έγιναν ενδελεχείς δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Παράλληλα διενεργήθηκαν αυτοψίες στα ρέματα Εσχατιάς κ Πικροδάφνης στο Δυτικό Τομέα, όπου και εκεί διαπιστώθηκε η καθαρότητα των ρεμάτων.

Οι έλεγχοι στα ρέματα σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Αττικής θα συνεχιστούν και όλες τις επόμενες μέρες, με τους ίδιους εντατικούς ρυθμούς.

Facebook Comments