30η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

perifereia_attikis_780385-1-1-1-1-1-1-1-1-1Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 28-9-2017 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Γαλατσίου για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανάπλαση Λεωφόρου Βεϊκου εκατέρωθεν, από οδό Λ. Κοκκου έως Άλσος Βείκου» συνολικού προϋπολογισμού 1.050.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Μετατόπιση δικτύων ύδρευσης Δήμου Τροιζηνίας – Μεθάνων και Δήμου Πόρου», συνολικού προϋπολογισμού 3.200.000,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ. «Δημοτικός Αθλητικός Οργανισμός Αίγινας» για το έργο «Αντικατάσταση χλοοτάπητα και ελαστικού τάπητα στίβου στο δημοτικό γήπεδο Αίγινας».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Ελευσίνας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ασφαλτοστρώσεις 2017» συνολικού προϋπολογισμού 337.950,64 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για το πρόγραμμα «Παρακολούθηση τοξικών μικροφυκών ή και δυνητικώς τοξικών μικροφυκών στις ζώνες παραγωγής και αλιείας οστρακοειδών της Περιφερειακής Ενότητας Δυτικής Αττικής» συνολικής δαπάνης 11.024,00 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

 1. Λήψη απόφασης για την απόδοση ανταποδοτικού τέλους λαϊκών αγορών στους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής για το έτος 2016.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χ. Καραμάνος)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας και διάθεσης πίστωσης για την ένταξη της Περιφέρειας Αττικής στην Ένωση Ευρωπαϊκών Περιφερειών για τα Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης (Association of European Regions for Products of Origin / A.R.E.P.O.).

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τ. Φαρμάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Δεκαετούς Προγράμματος Ανάπτυξης Συστήματος Μεταφοράς 2017 – 2026 του ΑΔΜΗΕ.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΠΣ) του Δήμου Βριλησσίων.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) νέας μονάδας παραγωγής φαρμακευτικών παρασκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής της εταιρείας LABOSERVE A.E. που βρίσκεται επί της οδού Ιωάννου Μεταξά 84 στο Δ.Δ. Κορωπίου του Δήμου Κρωπίας.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) νέας μονάδας παραγωγής φαρμακευτικών προϊόντων της PHARMACEUTICALS HELLAS ABEE, στη Βιομηχανική Περιοχή Κορωπίου, οδός Αρχιμήδους, του Δήμου Κρωπίας.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Αντικατάσταση του εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής στο Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας των Δήμων Αγ. Βαρβάρας – Αιγάλεω – Χαϊδαρίου «Άρηξις».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

 1. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Αμπελόκηποι του Δήμου Αθηναίων (Α΄ Αθηνών).

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης)

 1. Χωροθέτηση λαϊκής αγοράς Ν. Φιλοθέης του Δήμου Αθηναίων (Α΄ Αθηνών).

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης)

 1. Έγκριση δαπάνης ημερήσιας αποζημίωσης για τη συμμετοχή αιρετών και υπαλλήλων στις δράσεις τουριστικής προβολής της Περιφέρειας Αττικής για το Β΄ εξάμηνο 2017, στο πλαίσιο υλοποίησης της υπ’ αρ. 138/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής με θέμα: «Έγκριση του αναλυτικού Στρατηγικού Σχεδίου Δράσης για την τουριστική Προβολή της Περιφέρειας Αττικής για τη χρονική περίοδο 2016-2020».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ε. Δημοπούλου)

Facebook Comments