20ή Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

i-phone-043-3-2-1Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του, Θ. Σχινά, πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 14-6-2018 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣQ

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Κυθήρων για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Επισκευή και συντήρηση δημοτικής οδοποιίας νήσου Κυθήρων» συνολικού προϋπολογισμού 2.475.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων της προγραμματικής σύμβασης πολιτισμικής ανάπτυξης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού και του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πάρνηθας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Αποκατάσταση και ανάδειξη διαδρομής προς λίμνη Κιθάρα στο κτήμα Τατοϊου», συνολικού προϋπολογισμού 380.000,00 € (συμπ. Φ.Π.Α. 24%).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

 1. Ορισμός εκπροσώπου στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα Πειραιά.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Ορισμός εκπροσώπου στο Συμβούλιο Χρηστών Λιμένα Ελευσίνας.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) της δραστηριότητας: «Παιδικές εξοχές – κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Αγ. Ανδρέα Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) στο πλαίσιο της διαδικασίας έγκρισης περιβαλλοντικών όρων για την υλοποίηση του έργου: «Διευθέτηση ρέματος Ποδονίφτη από τη Γέφυρα οδού Χαλκίδος έως τη γέφυρα της οδού Εράτωνος», στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

Facebook Comments

20ή Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής πρόκειται να συνεδριάσει την Πέμπτη, 15-6-2017 και ώρα 15:30 στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών (Αναστάσεως 2 και Τσιγάντε, Παπάγου-Χολαργός).

ΘΕΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ

 

 1. Επικύρωση πρακτικών 4ης, 5ης και 6ης Συνεδρίασης έτους 2017 του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής.
 2. Συζήτηση – Έκδοση ψηφίσματος στήριξης στον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Πέτρο Δαμιανό.
 3. Ενημέρωση – συζήτηση, με τη μορφή της υποβολής σχολίων, επί των Ειδικών ΣΑΤΑΜΕ (Σχέδια Αντιμετώπισης Τεχνολογικών Ατυχημάτων Μεγάλης Έκτασης) της Περιφέρειας Αττικής για τις εγκαταστάσεις που υπάγονται στην Οδηγία SEVESO και δραστηριοποιούνται εντός των διοικητικών ορίων αυτής [άρθρο 13 της ΚΥΑ 172058/2016 (ΦΕΚ 354/Β΄/17-2-2016)].

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ι. Τσούπρα)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας, σύναψης και όρων προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων, του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ για την υλοποίηση του προγράμματος με τίτλο: «Δίκτυο άμεσης παρέμβασης για χρήστες ουσιών», συνολικού προϋπολογισμού 776.433,44 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Βύρωνα για την κατασκευή του έργου (παροχή υπηρεσίας) με τίτλο: «Λειτουργική και ενεργειακή αναβάθμιση χώρων αναψυχής, παιδικών χαρών και χώρων πρασίνου Δήμου Βύρωνα», συνολικού προϋπολογισμού 980.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνος για τη μελέτη «Σύνταξη συμπληρωματικών μελετών για την ωρίμανση και την κατασκευή των έργων αντιπλημμυρικής προστασίας Δήμου Ν. Φιλαδέλφειας – Έργα ενίσχυσης υφιστάμενου συλλεκτήρα Σ7».

(Εισηγήτρια η Αντιπεριφερειάρχης κ. Ε. Κυπριανίδου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Αγ. Βαρβάρας για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Ανακατασκευή και αναβάθμιση δικτύου αποχέτευσης οδού Κύπρου» συνολικού προϋπολογισμού 000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Σπ. Τζόκας)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση κλειστού συγκροτήματος γυμναστηρίων Π. Σαλπέας Δήμου Πειραιά» συνολικού προϋπολογισμού 697,63 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πειραιά για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΛΕΙΣΤΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟΥ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΔΩΝ ΥΜΗΤΤΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ», συνολικού προϋπολογισμού 716.076,45 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη για το έργο «Ανάπλαση ιστορικού κέντρου Νίκαιας».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Γαβρίλης)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων τροποποίησης – παράτασης προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Δήμου Κρωπίας για το έργο: «Αναπαλαίωση κτιρίου πολιτιστικής κληρονομιάς Δήμου Κρωπίας».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Φιλίππου)

 1. Έγκριση σύναψης και όρων της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας, για το έργο «Παρεμβάσεις Επισκευών σε Αθλητικές Εγκαταστάσεις του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας» συνολικού προϋπολογισμού 000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.)

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ι. Βασιλείου)

 1. Ανάκληση της με αριθμό 46/2017 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και εκ νέου έγκριση της σύναψης και των όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ. «Άθλησης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π.) Δήμου Σαλαμίνας» για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση γηπέδου Αμπελακίων Σαλαμίνας», συνολικού προϋπολογισμού 520.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

 1. Ανάκληση της με αριθμό 423/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής και εκ νέου έγκριση της σύναψης και των όρων του σχεδίου της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Ν.Π.Δ.Δ. «Άθλησης Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Α.ΚΟΙ.ΠΟ.Π.) Δήμου Σαλαμίνας» για την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «Συντήρηση, αναβάθμιση και βελτίωση Κέντρου Νεότητας Σαλαμίνας», συνολικού προϋπολογισμού 460.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.).

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Π. Χατζηπέρος)

 1. Έγκριση υποβολής πρότασης για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Αττικής, ως εταίρος στο έργο «e-MOPOLI : Electro Mobility as driver to support Policy Instruments for sustainable mobility and traffic management / Η ηλεκτροκίνηση ως οδηγός υποστήριξης των μέσων πολιτικής για μια βιώσιμη κινητικότητα και διαχείριση της κυκλοφορίας» του Προγράμματος INTERREG EUROPE 2014 – 2020».

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κ. Σταυροπούλου)

 1. Έγκριση σκοπιμότητας για τη συμμετοχή στελεχών Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής στο συνέδριο «SafeAthens 2017: Οι νέες τεχνολογίες στην υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας» που θα πραγματοποιηθεί 28-30 Ιουνίου 2017 στο συνεδριακό κέντρο του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου.

(Εισηγήτρια η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Ι. Τσούπρα)

 1. Τροποποίηση της αριθμ. 425/2016 απόφασης Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής (ΑΔΑ: ΩΡ377Λ-Ο2Γ) ως προς την κατανομή των συμπληρωματικών δαπανών της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων και Ποτών ANUGA.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Τ. Φαρμάκης)

 1. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ του έργου «Συλλογή, επεξεργασία αστικών λυμάτων Βορείων Μεσογείων Ανατολικής Αττικής (Δήμου Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος και επαναχρησιμοποίηση – διάθεση εκροών».

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Γνωμοδότηση επί της ΜΠΕ για τη δραστηριότητα ανακύκλωσης αποβλήτων ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού (ΑΗΗΕ) και διαλογής και επεξεργασίας μεταλλικών και μη μεταλλικών αποβλήτων της επιχείρησης ΒΙΑΝΑΤΤ Α.Β.Ε.Ε., στη θέση «Πράρι – Μουστάκι» του Δήμου Ασπροπύργου Αττικής.

(Εισηγητής ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Α. Αναγνωστόπουλος)

 1. Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 249/2016 απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής ως προς το χώρο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς Χολαργού, λόγω έργων του Δήμου Παπάγου – Χολαργού.

(Εισηγητής ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Μ. Ευσταθιάδης)

 

 

Facebook Comments