1η Ημέρα Εργασιών Διεθνούς Συνεδρίου Εγκέλαδος 2016

συνεδριο ΕγκέλαδοςΞεκίνησαν χθες οι εργασίες του 2ου Διεθνούς Εκπαιδευτικού Συνεδρίου για την Αντιμετώπιση Καταστροφών από Σεισμό & Άσκηση Σεισμού, «ΕΓΚΕΛΑ∆ΟΣ 2016», το οποίο συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής (Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας) µε την εθελοντική ομάδα «Επίλεκτη Ομάδα Ειδικών Αποστολών Αιγάλεω».

Κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών χαιρετισμό απηύθυναν: ο Υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Γιάννης Μπαλάφας, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας,  Γιάννης Τσιρώνης, η Βουλευτής Β’ Αθηνών,  Χαρά Καφαντάρη, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης,  Δημήτρης Τσουκαλάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών,. Σπύρος Τζόκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων,  Παναγιώτης Χατζηπέρος, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγάλεω,  Νικόλαος Νικητάκης καθώς και ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ,  Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος. Εισηγήσεις πραγματοποίησαν, μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας, και ο Υπαρχηγός Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σερεντέλλος ενώ εκπρόσωπο απέστειλε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας,  Γιάννης Καπάκης.

Εκ μέρους της Περιφέρειας Αττικής, την έναρξη του Συνεδρίου κήρυξε η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για Θέματα Πολιτικής Προστασίας,  Ιωάννα Τσούπρα, η οποία ανέφερε πως «η Περιφέρεια Αττικής και η Αυτοτελής Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας, αναγνωρίζοντας το σημαντικό ρολό των εθελοντών πολιτικής προστασίας έχει θέσει ως στόχο να συμβάλλει στην ενδυνάμωση τους και στην αντιμετώπιση των προβλημάτων τους», ενώ παράλληλα σημείωσε ότι «θα πρέπει να εκπαιδευτούν και να ενδυναμωθούν και τα στελέχη Πολιτικής Προστασίας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Όλοι οι παρεμβαίνοντες υπογράμμισαν το σπουδαίο ρόλο που καλούνται να διαδραματίσουν στην εποχή μας οι εθελοντικές οργανώσεις σε περίπτωση σεισμού καθώς και τη σημασία της συνεργασίας τους με τα αρμόδια στελέχη του κρατικού μηχανισμού.

Στην έναρξη του Συνεδρίου παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Βόρειου Τομέα Αθηνών,. Γιώργος Καραμέρος, στελέχη Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής, του Πυροσβεστικού Σώματος, της Αεροπορίας, της Αστυνομίας, Αντιδήµαρχοι Πολιτικής Προστασίας Δήμων της Αττικής κ.α..

Τις εργασίες του Συνεδρίου που θα συνεχιστούν την Παρασκευή και το Σάββατο 3 & 4 Ιουνίου, παρακολουθούν επίσης υπάλληλοι Πολιτικής Προστασίας των Δήμων, µέλη ελληνικών εθελοντικών οργανώσεων καθώς και µέλη εθελοντικών ομάδων από το εξωτερικό. Τέλος, το Σάββατο 4 Ιουνίου, θα λάβει χώρα στο δημαρχείο Αιγάλεω, επίδειξη απεγκλωβισμού θυμάτων σεισμού από µέλη εθελοντικών ομάδων, ενώ για την τελευταία ημέρα (Κυριακή 5 Ιουνίου) έχει προγραμματιστεί Διεθνής Άσκηση μεταξύ ομάδων διάσωσης.

 

 

 

Facebook Comments