Το «Meeting the Odyssey» στην Ελλάδα – Η πρώτη θεατρική παράσταση στο Λαύριο

 

   Η παράσταση με τίτλο “Memories for life” με θέμα το παρελθόν και το παρόν, το παλιό και το νέο, ανέβηκε στο Λαύριο το Σάββατο 25 Ιουνίου στο πλαίσιο του Προγράμματος «Meeting the Odyssey».

Μέσα από το συμβολικό ταξίδι της «Οδύσσειας», μια ομάδα καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο, με διαφορετικές εθνικές και πολιτισμικές ταυτότητες, ταξιδεύει σε όλη την Ευρώπη με το θρυλικό «HOPPET», το μοναδικό ιστιοφόρο που επέζησε του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με σκοπό να σκοτώσουν τις προκαταλήψεις και να βρουν κοινές αφηγήσεις στη ζωή των Ευρωπαίων μέσα από θεατρικές παραστάσεις.

Φέτος το καλοκαίρι η ομάδα αυτή έρχεται στον τελικό της προορισμό, στην πατρίδα του Οδυσσέα, την Ελλάδα με στάσεις σε Λέρο, Λέσβο, Ελευσίνα, Λαύριο, Σκύρο και Ικαρία. Η Ελλάδα επιλέχθηκε με κριτήρια πολιτιστικά, αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης. Έτσι, κάνοντας στάσεις σε σημεία εξαιρετικής σημασίας, το πρόγραμμα υπογράμμισε την ανάγκη για συνεργασία και διάλογο ανάμεσα στα ευρωπαϊκά κράτη – υποδοχείς χιλιάδων προσφύγων και μεταναστών, που εκπροσωπούν διαφορετικά έθνη, κουλτούρες, γλώσσες και θρησκείες.

Την παράσταση ‘Memories for life” στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου παρακολούθησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Πέτρος Φιλίππου, η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Νεότητας Εύη Αποστολάκη, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Εντεταλμένος για τον Τουριστικό Σχεδιασμό Θεόδωρος Αγγελόπουλος και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς.

Θα ακολουθήσει και δεύτερο μέρος του θεατρικού προγράμματος «Meeting the Odyssey» την Πέμπτη 7 Ιουλίου στον ίδιο χώρο στο Λαύριο με την παράσταση “Waiting for the Rain”.

Facebook Comments