σύσκεψη_1
Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 13 Μαΐου στη Βουλή, μετά από πρόσκληση βουλευτών Περιφέρειας Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, με θέμα το νέο δασικό νομοσχέδιο που προωθείται προς ψήφιση από την κυβέρνηση.

Η ενημέρωση των συμμετεχόντων στη σύσκεψη για όσα προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο έγινε από τη συνεργάτιδα του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Γιάννη Τσιρώνη Δήμητρα Λυμπεροπούλου, η οποία παρουσίασε την τελική μορφή του νομοσχεδίου για τους δασικούς χάρτες που περιλαμβάνει και ρύθμιση για την οριοθέτηση των οικισμών και την εξαίρεσή τους από τους δασικούς χάρτες.

Κατά τη διάρκεια της διαλογικής συζήτησης τέθηκαν πολλά ερωτήματα από τους παραβρισκόμενους σχετικά με τη διαδικασία υλοποίησης των προβλεπόμενων από το νέο νομοσχέδιο. Από όλους αποτιμήθηκε ότι το νομοσχέδιο κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Στην τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η δημιουργία μηχανισμού για να αποτραπεί το ενδεχόμενο να υπάρξει νέα γενιά αυθαιρέτων. Επίσης, μίλησε και για την ανάγκη οι οριοθετήσεις των οικισμών να γίνουν με σύντομες διαδικασίες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι βουλευτές Περιφέρειας Αττικής Γιώργος Πάντζας, Πάνος Σκουρολιάκος, Γιάννης Δέδες και Κων/νος Κατσίκης, από τον Δήμο Λαυρεωτικής οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Αδάμης και Παναγιώτης Τσίκλος και ο Δημοτικός Σύμβουλος Σταύρος Ιατρού, από τον Δήμο Μαραθώνα ο Αντιδήμαρχος Αιμίλιος Ρεΐσογλου. Επίσης, παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από Ενώσεις και Ομοσπονδίες Συλλόγων της Ανατολικής Αττικής, καθώς και ειδικοί που έχουν ασχοληθεί με θέματα που άπτονται του Εθνικού Δασολογίου.

Facebook Comments