Επίσκεψη της Δούθρου και του Ζαν Κλωντ Φρεκόνστο Κέντρο Φιλοξενίας στον Σκαραμαγκά

ΕπίσκεψηΕπίσκεψη στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων / Μεταναστών στον Σκαραμαγκά πραγματοποίησε σήμερα ο Πρόεδρος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, Ζαν Κλωντ Φρεκόν, επικεφαλής αντιπροσωπείας, συνοδευόμενος από την Περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, Θεόδωρο Σχινά, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα, Σπύρο Τζόκα, καθώς και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Κωνσταντίνο Βλάχο, Αναστασία Στεφανοπούλου και Κατερίνα Κρητικού.

Η αντιπροσωπεία του Κογκρέσου περιηγήθηκε στους χώρους φιλοξενίας και έλαβε σχετική πληροφόρηση για τη λειτουργία τους και τις συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων / μεταναστών από τους υπεύθυνους του Κέντρου. Η Περιφερειάρχης, ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία συνομίλησαν με πρόσφυγες / μετανάστες και οικογένειες που διαμένουν στον χώρο.

Τέλος, στην επίσκεψη παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Γιώργος Καπλάνης, ο Δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, ο Αντιδήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Νίκος Κολιάκος, και ο Αντιδήμαρχος Ιλίου, Γιώργος Κουμαραδιός.

Στις 15.00, ο Πρόεδρος και η αντιπροσωπεία του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, πρόκειται να επισκεφθούν το Κέντρο Διαχείρισης, Αποθήκευσης και Εφοδιασμού Ειδών Πρώτης Ανάγκης για τους χώρους φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών, στην Πλατεία Νερού, στο Δέλτα Φαλήρου.

 

Facebook Comments