Διαδικτυακή έκθεση γλυπτικής του Αθανάσιου Βακιρτζή με τίτλο ” πληθώρα γης “

Πληθώρα γης είναι ο τίτλος της διαδυκτιακης έκθεσης φτιαγμένης για να την επισκεφτούμε από το

σπίτι του Αθανάσιου Βακιρτζή . Νέος καλλιτέχνης πολυτάλαντος γνωστός για την ζωγραφική του καθώς και τις ταινίες μικρού μήκους έρχεται με την έκθεση γλυπτικής του να κάνει μια ακόμη εξαιρετικά ενδιαφέρουσα παρουσία στον χώρο της σύγχρονης Ελληνικής τέχνης. Δυναμικές φόρμες στροβιλίζονται από τον κόσμο της εικονικής και της αφηρημένης έως και ανεικονικής τέχνης έτσι ώστε το ένα να είναι σημειοσύνολο συνάντησης του άλλου .

Το υλικό φτάνει στα όρια της ανθρώπινης φύσης που ξεπερνά με μια απλή δεξιοτεχνική κίνηση σε μια συνάντηση με το απόκοσμο , αυτό πού μας γεμίζει συναισθήματα χωρίς να είναι χειροπιαστή η φύση του. Αυτός μοιάζει να είναι ο σκοπός της καλλιτεχνικής δημιουργίας του. Μια τέχνη συμπαντική που οι κανόνες και οι δυνάμεις ύπαρξης είναι αιώνιες αλήθειες. Ο ίδιος μας αναφέρει . : Τι τάχα είναι αυτο που μας πλυμηριζει το σώμα καί την ψυχή από τους ήχους μιας μουσικής ή ενός σχεδίου ; Τι είναι αυτό που ενεργεί στο πνεύμα λυτρωτικά και νιώθουμε ένα βαθύ συναίσθημα ολοκλήρωσης από την αρμονία όχι μόνο της ανθρώπινης καλλιτεχνικής δημιουργίας αλλά και τής φυσικής ομορφιάς ; Είναι το ένα; ή ένας ολόκληρος κόσμος στοιχείων μέσα σε ένα ατελείωτο διάστημα ; Αντιμετωπίζω την γλυπτική όπως και το σχέδιο σε ένα χαρτί , όπως και τίς νότες σε ένα τετράδιο , όπως και λίγες λέξεις που χρησιμοποιούμε καθημερινά για να εξωτερικέψουμε τις σκέψεις μας . Αν αυτές τις λέξεις τίς πούμε με ένα τρόπο ποιητικό που να αγκαλιάζει τον συναισθηματικό κόσμο , αν αυτές τίς νότες τις ταξινομήσουμε αρμονικά , αν στις γραμμές δώσουμε διέξοδο να αγγίξουν την ψυχή μας , αν αυτούς τους όγκους τής ύλης τους χειριστούμε με αγάπη και αισθητική ευαισθησία τότε έχουμε φτάσει στον καλλιτεχνικό όρκο και προορισμό μας.

Η έκθεση θα έχει ολοκληρωθεί στις 9 Ιανουαρίου 2021 ωστόσο είναι από σήμερα επισκέψιμη και μπορεί να παρακολουθήσει κάποιος την πορεία της εξέλιξης της. Στον σύνδεσμοhttp://enart4.blogspot.com

Διαδυκτιακή έκθεση γλυπτικής του Αθανάσιου Βακιρτζή

Τίτλος : Πληθώρα γης

Ολοκλήρωση της έκθεσης 9 Ιανουαρίου 2021

Πληροφορίες ENArt [email protected]

Facebook Comments