Νέα προσπάθεια εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών να περάσουν στην Ελλάδα -Δακρυγόνα στην ελληνική πλευρά από τους Τούρκους αστυνομικούς – 66 συλλήψεις «που δεν έχουν σχέση με την Ιντλίμπ»
Σφοδρά επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο μεθοριακό σταθμό των Καστανιών στον Έβρο. Οι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συρρεύσει από χθες στην περιοχή και βρίσκονται στην τουρκικά πλευρά επιχειρούν για μια ακόμη φορά αυτή την ώρα να περάσουν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες και οι Τούρκοι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα προς την Ελληνική πλευρά.
Δείτε live εικόνα από την Αδριανούπολη:
Σε εξέλιξη βρίσκεται πετροπόλεμος, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις που από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς στην ελληνοτουρκική μεθόριο προσπαθούν να απωθήσουν τους πρόσφυγες και μετανάστες ώστε να μην περάσουν στο ελληνικό έδαφος.
“They have been met by volleys of tear gas.”
Refugees have gathered at the Turkish-Greek border after authorities hinted that the path would be clear for people to cross into Europe there. @Stone_SkyNews says “clearly this was never the case”.
Η έκρυθμη κατάσταση στη Συρία, σε συνδυασμό με την αλλαγή στάσης της Τουρκίας στο μεταναστευτικό, έχει προκαλέσει χάος στα ελληνοτουρκικά σύνορα από την Παρασκευή, το οποίο συνεχίζεται και σήμερα Σάββατο.
Απετράπησαν πάνω από 4.000 παράνομες είσοδοι στη χώρα
Μια πολύ δύσκολη νύχτα ήταν η χθεσινή στον Έβρο, με χιλιάδες παράνομους μετανάστες να προσπαθούν να μπουν στην ελληνική επικράτεια προερχόμενοι από την Τουρκία. Πέραν της απόπειρας που καταβάλλουν ορδές παράνομων μεταναστών να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στις Καστανιές, μπροστά από το τελωνείο, χιλιάδες ήταν οι μεμονωμένοι μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν στην Ελλάδα από περάσματα στο δάσος αλλά μπλοκαρίστηκαν από αστυνομικές και στρατιωτικές δυνάμεις που περιπολούσαν όλη τη νύχτα. Μάλιστα, από χθες το απόγευμα ενισχύονται συνεχώς οι αστυνομικές δυνάμεις στην ελληνοτουρκική μεθόριο.
Αρμόδιες πηγές χαρακτηρίζουν την επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας και του Στρατού ως πολύ επιτυχημένη, προειδοποιούν όμως ότι συνεχώς φτάνουν κι άλλοι μετανάστες. Οι εικόνες που μεταδόθηκαν από τα τηλεοπτικά δίκτυα όπως ο ΣΚΑΙ δεν αφήνουν αμφιβολίες: Οι μετανάστες έφτασαν στα ελληνοτουρκικά σύνορα με παρότρυνση, ακόμη και επίσημη βοήθεια της τουρκικής κυβέρνησης που διέθετε ακόμη και λεωφορεία στα οποία οι μετανάστες επιβιβάζονταν δωρεάν και μεταφέρονταν στην Αδριανούπολη, στην τουρκική πλευρά στο τελωνείο στις Καστανιές και σε όλο το μήκος της μεθοριακής γραμμής του Έβρου.