Συνεχίζεται η πτωτική πορεία της τουρκικής λίρας

Η τουρκική λίρα αναμένεται να καταγράψει τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση της μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου, καθώς οι προσπάθειες της κεντρικής τράπεζας για περιορισμό της ρευστότητας και τα αιτήματα του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν προς τους Τούρκους να πουλήσουν δολάρια δεν κατάφεραν να καθησυχάσουν τους επενδυτές.
Στις 10:40 ώρα Ελλάδας, η λίρα κατέγραψε πτώση άνω του 1% έναντι του δολαρίου, παρόλο που η κεντρική τράπεζα προσπάθησε να στηρίξει το νόμισμα για δεύτερη ημέρα με το να μην προχωρήσει στην εβδομαδιαία χρηματοδότηση των τραπεζών.
Η λίρα έχει υποχωρήσει σχεδόν 10% έναντι του δολαρίου από τις αρχές του 2017, καθώς οι ανησυχίες για την πολιτική και οικονομική σταθερότητα επιτείνονται από τις αμφιβολίες για το κατά πόσον οι αρχές θα λάβουν αποφασιστικά μέτρα για να τη διατηρήσουν.
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ














