Ρεξ Τίλερσον: Πρέπει να συνεργαστούμε ξανά με την Τουρκία

 

unnamed (1)του Δημήτρη Ραγιά

Ο μελλοντικός υπουργός εξωτερικών των Η.Π.Α. στην κυβέρνηση Trump, ερωτώμενος από την επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της γερουσίας για την στρατηγική της χώρας στην εξωτερική πολιτική, τόνισε πως η Αμερική πρέπει να εμβαθύνει την σχέση συνεργασίας που έχει με την Τουρκία καθώς αποτελεί μία από τους πιο παλιούς συμμάχους των Η.Π.Α. στο ΝΑΤΟ και πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα της Συρίας, ώστε η χώρα να αποκτήσει ξανά λόγο στη περιοχή.

Ο επόμενος ΥΠΕΞ των ΗΠΑ υπογράμμισε ότι πρέπει να καταπολεμηθεί το ISIS στη Συρία ενώ απαραίτητη είναι η αποχώρηση του Άσαντ.

«Πρέπει να αποφασίσουμε τι θα έρθει μετά τον Άσαντ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Η κυβέρνηση Trump είχε τονίσει και στο παρελθόν ότι θεωρεί πολύ σημαντικό σύμμαχο των Η.Π.Α, την Τουρκία για την ασφάλεια στην Μέση Ανατολή και η στενή συνεργασία, σε όλα τα επίπεδα, των δύο χωρών είναι απαραίτητη.

 

Facebook Comments