Προκλητικές δηλώσεις του αρχηγού του εθνικιστικού κόμματος της Τουρκίας

unnamed (1)

Του Δημήτρη Ραγιά

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε σήμερα ο Μπαχτσελί, επικεφαλής του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης, όπου ανήκει και η εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι».

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, δήλωσε πως ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος να διδάξει στην Ελλάδα ξανά την ιστορία στο Αιγαίο. Πιο συγκεκριμένα δήλωσε       : «Αν θέλουν να ξαναπέσουν στη θάλασσα, εάν τραβάει η ψυχή τους να κυνηγηθούν, καλώς να ορίσουν, ο τουρκικός στρατός είναι έτοιμος. Κάποιοι να εξηγήσουν στην ελληνική κυβέρνηση τι έγινε το 1921 και 1922. Αν δεν υπάρχει κανείς να τους εξηγήσει, εμείς μπορούμε να έρθουμε σαν σφαίρα στο Αιγαίο και να τους διδάξουμε πάλι την ιστορία. Μην ζορίζεστε και μην ενθουσιάζεστε χωρίς λόγο. Ο ελληνικός λαός, που δεν υπολογίζει το δίκαιο του γείτονα, να σταματήσει να αποθρασύνεται».

Οι προκλητικές δηλώσεις δεν έμειναν εκεί, αλλά συνεχίστηκαν και για την Κύπρο. Ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος δήλωσε πως η Κύπρος είναι τουρκική και αυτό πρέπει να παραμείνει ενώ αναφέρθηκε και στους Ελληνοκύπριους παροτρύνοντάς τους να μετακομίσουν στην Αθήνα.

Ο Μπαχτσελί είναι ο κύριος σύμμαχος του Ερντογάν στη μάχη του δημοψηφίσματος, καθώς χωρίς τις ψήφους του κόμματός του, ο Ερντογάν δεν θα μπορούσε να περάσει το νομοσχέδιο από την τουρκική βουλή. Ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε φωτογραφία όπου ο Τούρκος πρωθυπουργός Γιλντιρίμ έκανε το σήμα των Γκρίζων Λύκων μέσα στην Τουρκική Εθνοσυνέλευση.

Facebook Comments