Ο πρόεδρος Μακρόν θα μιλήσει στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το όραμά του για την Ευρώπη

16864810_1919864808246096_1470703470296910366_nΟ πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν ανακοίνωσε σήμερα ότι πρόκειται σύντομα να εκφωνήσει μια ομιλία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να παρουσιάσει τις προτάσεις του για “περισσότερη δημοκρατική ζωτικότητα” στην Ευρώπη.

Ο Γάλλος πρόεδρος είπε ότι δέχτηκε την πρόταση που του απηύθυνε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι, τον οποίο δέχτηκε στο προεδρικό μέγαρο σήμερα.

Μετά τη λήξη της συνάντησης ο Ταγιάνι είπε ότι ο Μακρόν θα εκφωνήσει αυτήν την ομιλία στην ολομέλεια του Σώματος στο Στρασβούργο “τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο”. Μεταξύ άλλων συζήτησαν και για την επιθυμία του Γάλλου προέδρου να υπάρξουν “διεθνικά ψηφοδέλτια” στις ευρωεκλογές του 2019, με την “ευκαιρία” της αποχώρησης των Βρετανών ευρωβουλευτών με το Brexit.

Ο Μακρόν θα παρουσιάσει το σχέδιό του για την “επανίδρυση της Ευρώπης” την επόμενη εβδομάδα, πιθανότατα την Τρίτη, δύο ημέρες μετά τις βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία.

Facebook Comments