Τραμπ: Μια “σπάνια ευκαιρία” δίνεται για την ειρήνη

epa05981101 Israeli President Reuven Rivlin (2-L) listens to US President Donald J. Trump (R) speaking on the podium after arriving at Ben Gurion Airport in Lod, outside Tel Aviv, Israel, 22 May 2017. Trump arrived for a 28-hour visit to Israel and the Palestinian Authority areas on his first foreign trip since taking office in January.  EPA/ABIR SULTAN

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σήμερα λίγο μετά την άφιξή του στο Ισραήλ, κάλεσε τους ηγέτες της περιοχής να εργαστούν από κοινού για την ειρήνη και είπε πως το ταξίδι του στη Σαουδική Αραβία αναπτέρωσε τις ελπίδες του για μια τέτοια προοπτική.

«Έχουμε ενώπιόν μας μια σπάνια ευκαιρία να φέρουμε την ασφάλεια, τη σταθερότητα και την ειρήνη σε αυτή την περιοχή και στους ανθρώπους της», είπε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια της τελετής υποδοχής του μετά την προσγείωση του προεδρικού αεροσκάφους Air Force One. «Όμως μόνο δουλεύοντας από κοινού μπορούμε να φθάσουμε εκεί. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος», είπε.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου εξέφρασε την ελπίδα η επίσκεψη Τραμπ να αποτελέσει ορόσημο για την ειρήνη

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου εξέφρασε σήμερα την ελπίδα η επίσκεψη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στο Ισραήλ να αποτελέσει «ιστορικό ορόσημο» για την επίτευξη της ειρήνης στην περιοχή.

«Μακάρι το πρώτο ταξίδι σας στην περιοχή μας να αποδειχθεί ένα ιστορικό ορόσημο στην πορεία προς τη συμφιλίωση και την ειρήνη», είπε ο Νετανιάχου υποδεχόμενος τον Τραμπ.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός δήλωσε πως το Ισραήλ μοιράζεται με τις Ηνωμένες Πολιτείες τη δέσμευση για την ειρήνη και πως «το Ισραήλ τείνει τη χείρα για την ειρήνη σε όλους τους γείτονές μας, περιλαμβανομένων των Παλαιστινίων».
ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments