Τραμπ: Οι ηγέτες των Παλαιστινίων και των Ισραηλινών είναι έτοιμοι για την ειρήνη

epa05983478 US President Donald J. Trump (L) leaves the podium with Israeli President Benjamin Netanyahu (L-2) after delivering a speech during a visit to the Yad Vashem Holocaust Memorial museum, commemorating the six million Jews killed by the Nazis during World War II, Jerusalem, May 23, 2017. President Trump and his contingent are in Israel for a 28-hour visit to Israel and the Palestinian Authority areas on his first foreign trip since taking office in January.  EPA/ABIR SULTAN

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε σήμερα από την Ιερουσαλήμ τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους να κάνουν συμβιβασμούς για την ειρήνη και να πάρουν «τις δύσκολες αποφάσεις» που επιβάλλονται.

«Είχα μια συνάντηση σήμερα το πρωί με τον (παλαιστίνιο) πρόεδρο (Μαχμούντ) Αμπάς και μπορώ να σας πω ότι οι Παλαιστίνιοι είναι έτοιμοι να προσπαθήσουν για την ειρήνη», δήλωσε ο Τραμπ στη διάρκεια ομιλίας του στο Μουσείο του Ισραήλ.

«Από τη συνάντησή μου με τον πολύ καλό μου φίλο Μπενιαμίν, μπορώ να σας πω επίσης ότι προσπαθεί για την ειρήνη. Θέλει την ειρήνη», δήλωσε ο Τραμπ κατά τη δεύτερη και τελευταία ημέρα της επίσκεψής του στην Ιερουσαλήμ, αναγνωρίζοντας παράλληλα πως η επίτευξη αυτού του στόχου «δεν θα είναι εύκολη».

«Τα δύο μέρη θα αντιμετωπίσουν δύσκολες αποφάσεις», πρόσθεσε. «Αλλά με αποφασιστικότητα, συμβιβασμό και την πεποίθηση ότι η ειρήνη είναι δυνατή, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι μπορούν να κάνουν μια συμφωνία».

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments