Το ΙΚ εκδιώχθηκε από την Παλμύρα έπειτα από τον σφοδρό βομβαρδισμό της ρωσικής αεροπορίας

epa05669429 (FILE) A file picture dated 01 April 2016 shows damages near the Arch of Triumph in the ancient city of Palmyra in the central city of Homs, Syria. On 10 December 2016 Islamic State (IS) fighters re-entered Palmyra after the Syrian government forces gained control over the Unesco World Heritage site on March 2016.  EPA/YOUSSEF BADAWI

Οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους αποσύρθηκαν από την αρχαία πόλη της Παλμύρας, την οποία έθεσαν χθες Σάββατο και πάλι υπό τον έλεγχό τους, έπειτα από σφοδρούς βομβαρδισμούς από τη ρωσική αεροπορία, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Οι σφοδροί βομβαρδισμοί της ρωσικής αεροπορίας στη διάρκεια της νύχτας εναντίον της Παλμύρας ανάγκασαν τους τζιχαντιστές του ΙΚ να αποσυρθούν σήμερα τα ξημερώματα, λίγες ώρες μετά την είσοδό τους στην πόλη», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Μεγάλος αριθμός τζιχαντιστών σκοτώθηκε από τις αεροπορικές επιδρομές, πρόσθεσε, χωρίς όμως να είναι σε θέση να διευκρινίσει πόσοι.

Το ΙΚ είχε θέσει υπό τον έλεγχό του την Παλμύρα τον Μάιο του 2015 και είχε εκδιωχθεί από την πόλη τον Μάρτιο του 2016 με τη βοήθεια της Ρωσίας.

Την Πέμπτη εξαπέλυσε νέα επίθεση για την ανακατάληψη της πόλης αυτής που περιλαμβάνεται στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco.

Η επιστροφή του ΙΚ στην Παλμύρα έγινε την ώρα που ο συριακός στρατός σφίγγει τον κλοιό γύρω από τους αντάρτες στο ανατολικό Χαλέπι, το οποίο πλέον ελέγχει σε ποσοστό 85%.

Περισσότεροι από 10.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό Χαλέπι από τα μεσάνυχτα. Τουλάχιστον 300 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν στην Παλμύρα από τη ρωσική αεροπορία

Περισσότεροι από 10.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει τις ανταρτοκρατούμενες συνοικίες του Χαλεπιου από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
«Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις συνοικίες που εξακολουθούν να βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στο νοτιοανατολικό τμήμα της πόλης από τα μεσάνυχτα εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών», επεσήμανε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.
«Είναι πρόσφυγες στις συνοικίες που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των δυνάμεων του καθεστώτος στο δυτικό Χαλέπι», πρόσθεσε.
Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, οι μάχες μεταξύ του στρατού και των ανταρτών συνεχίστηκαν στη διάρκεια της νύχτας σε πολλά μέτωπα. Ο συριακός στρατός πλέον ελέγχει το 85% του ανατολικού Χαλεπίου.

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

 

Facebook Comments