Θετική εξέλιξη θεωρείται στην Λευκωσία ο διορισμός του Γ. Ρος ως υπ. Εμπορίου των ΗΠΑ

epa05640230 US President-elect Donald Trump (L) gestures at investor Wilbur Ross at the clubhouse of Trump International Golf Club, in Bedminster Township, New Jersey, USA, 20 November 2016.  EPA/PETER FOLEY

Θετική εξέλιξη θεωρείται στην Λευκωσία η επιλογή του αντιπροέδρου της Τράπεζας Κύπρου, πολυεκατομμυριούχου Γουίλμπουρ Ρος, στην θέση του υπουργού Εμπορίου των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ο διευθύνων σύμβουλος του συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου Τζον Πάτρικ Χούριγκαν, μιλώντας σε τραπεζικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε σήμερα, είπε ότι η Κύπρος πρέπει να αξιοποιήσει τα νέα δεδομένα τα οποία έχουν δημιουργηθεί.

Ικανοποίηση για την εξέλιξη εξέφρασε και ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, χαρακτηρίζοντας το υπουργείο Εμπορίου, το οποίο αναλαμβάνει ο Γουίλμπουρ Ρος, ως το πλέον σημαντικό υπουργικό πόστο για την αμερικανική κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Γουίλμπουρ Ρος, επικεφαλής επενδυτικού ταμείου, εισέφερε το μεγαλύτερο ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Κύπρου με ένα δισεκατομμύριο ευρώ το Σεπτέμβριο του 2014 και στην συνέχεια, ανέλαβε ως αντιπρόεδρος της τράπεζας.

 

ΠΗΓΗ:ΑΠΕ

Facebook Comments